Zdravje > Aktualno
1536 ogledov

Do čvrstih mišic medeničnega dna tudi z aplikacijo

telovadba vadba telefon
Na Ginekološki kliniki v Ljubljani so razvili aplikacijo Urivita za vadbo mišic medeničnega dna.

Ginekološka klinika UKC Ljubljana je predstavila prvo slovensko aplikacijo za vadbo mišic medeničnega dna. Mišice medeničnega dna so pomembne, saj skrbijo za pravilno lego medeničnih organov, sodelujejo pri zadrževanju urina in blata, zagotavljajo podporo danki med iztrebljanjem blata, prispevajo k stabilnosti hrbtenice in medeničnega obroča, poleg tega pa so pomembne tudi za spolno doživljanje tako žensk kot moških. 

Ginekološka klinika predstavlja aplikacijo, ki je namenjena širšemu krogu ljudi in je na voljo v trgovini Play. Gre za pripomoček za lažje izvajanje mišic medeničnega dna. Aplikacija nudi tako informacije o pomenu mišic medeničnega dna kot tudi napotke za vadbo.

Za uspeh vadbe je ključnega pomena, da krčimo prave mišice in da je to krčenje pravilno, poudarjajo snovalci aplikacije. 

Uporabnik lahko izbira med tremi prednastavljenimi stopnjami vadbe, lahko pa si nastavi tudi parametre za vadbo po meri. Določiti je treba čas stiska, čas odmora in število ponovitev. 

S pritiskom na sredino ekrana se začne vadba nastavljene stopnje. V času, ko je treba mišice skrčiti, se krog na zaslonu enakomerno krči, med premorom pa se razširi v prvotno stanje. 

Ob tem snovalci aplikacije opozarjajo, da rezultati vaj niso vidni v kratkem času. Nujno je vaje izvajati dlje časa, tudi v primeru, ko uporabnik nima občutka, da pomagajo. "Da bi pridobili moč in vzdržljivost mišic medeničnega dna, morate vaje izvajati 3 do 5-krat na dan vsak dan," med drugim lahko preberemo v aplikaciji. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice