Zdravje > Aktualno
18287 ogledov

Okužen zdravnik iz bolnišnice Murska Sobota in njegova žena

UKC Maribor
Okužena sta zdravnik in njegova žena, ki je zdravstvena delavka v murskosoboški bolnišnici.

V Sloveniji je uradno potrjenih 47 okužb. V Splošni bolnišnici Murska Sobota so dopoldne za Večer potrdili, da sta osebi, katerih okužba s koronavirusom je bila potrjena včeraj pozno popoldne, zaposleni v njihovi bolnišnici. "Moški je zdravnik, njegova soproga pa je prav tako zdravstvena delavka, zaposlena v tej isti bolnišnici." 

Okužbi je pozneje potrdil tudi direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin. "Trenutno sta v diagnostični obravnavi, podatke o tem, kje bosta v izolaciji, bomo dobili v eni uri. Oba sta brez simptomov, o številu ljudi, s katerimi sta bila v stiku, še nimamo podatkov, saj se s tem ukvarjajo epidemiologi," je novinarjem pred UKC Maribor povedal Vogrin. "Oba sta v zelo dobrem stanju, brez klinične slike," je še dodal. 

Delo je že nekoliko okrnjeno, nekatere operacije odpadajo. Do danes jih je odpadlo 10. Odločili so se, da bomo zmanjšali nenujne operativne posege. Če bi se stanje poslabšalo, so pripravljeni za osem do 10 pacientov, ki bi imeli hujše težave - v prvi fazi. V drugi fazi bi ustavili vse nenujne operativne posege. "Ni panike,"  je še povedal Vogrin.

Trenutno jim manjka 35 zaposlenih, ki so samoizolaciji (tudi takšni, ki so bili v zadnjih dneh na ogroženih območjih).Tri hospitalizirane paciente bodo spustili iz bolnišnice v prihodnjih dneh. Vogrin je ob tem opozoril, da V Sloveniji še nimamo pacienta, ki bi zaradi okužbe s koronavirusom potreboval intenzivno terapijo.

Novi koronavirus Prvi primeri na Notranjskem Zdravje Prvi primeri tudi na Notranjskem, v karanteni vzgojiteljica

Okužila sta se na smučanju v Italiji

Par naj bi se okužil na smučanju v Italiji, od koder sta pripotovala minuli konec tedna. Takoj po prihodu domov sta se samoizolirala, tako da nista bila v stiku ne z zaposlenimi ne s pacienti soboške bolnišnice, je zjutraj zaVečer potrdil strokovni direktor bolnišnice Daniel Grabar. Po njegovih besedah bolnišnica kot njihovi zaposleni upoštevajo vsa preventivna navodila pristojnih služb pred okužbo s koronavirusom.

V Pomurju bo vzpostavljena nova vstopna točka za odvzem brisa pri sumu na okužbo z novim koronavirusom, in sicer v prostorih nekdanje patronažne službe oziroma v zabojnikih pred Zdravstvenim domom Murska Sobota. Vhod v prostore bo iz Kopališke ulice.

V UKC Ljubljana so danes potrdili, da je okuženih šest njihovih zaposlenih, v UKC Maribor so pred dnevi okužbo potrdili pri dveh. V ZD domu Metlika so okužbo potrdili pri treh zdravstvenih delavcih. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 2
  • kritikus 19:27 11.marec 2020.

    Ironija,zdravniki,učitelji....nas bodo pospravili v krtovo deželo,škoda da virus ne pospravi samo bogataše p......

  • jakec1575 15:28 11.marec 2020.

    Nista kriva, ampak vodstvo bi moralo v sredini februarja prepovedati odhod vsem zdravnikom na dopust v problematicno tujino. Kaj nam pomaga zdravstvo v samoizolaciji. Nic. Reguliran poklic ima obveznosti in mora poslusati ukaz ministra. Minister je bil tiho.