Zdravje > Aktualno
3080 ogledov

Epidemiologinja: Visoke številke, a precej manj uvoženih primerov

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
V zadnjem dnevu 42 novih okužb, od teh le šest uvoženih.

V Sloveniji so v četrtek ob 1338 testiranjih potrdili 42 okužb z novim koronavirusom, je vlada sporočila na Twitterju. V bolnišnici je po njihovih navedbah 22 bolnikov s covidom-19, med njimi eden na oddelku za intenzivno nego. Iz bolnišnice so sicer v četrtek odpustili štiri bolnike.  

Covid-19, testiranje Zdravje Novi podatki: Znova precejšen skok okužb

Marta Grgič Vitek z Nacionalnega inštituta za javno zdravje je za tem pojasnila, da so ukužbe še vedno zelo razpršene.  "Gre za bolnike iz vse Slovenije, razen iz novogoriške regije," je dodala ob tem. Pri vseh potrjenih okužbah je šlo za bolnike s simptomi, je še dejala epidemiologinja

.V četrtek so nove okužbe potrdili v 26 občinah po državi. Po pet primerov je bilo v Mariboru in Celju, štirje pa v Ljubljani. Po dve okužbi so potrdili v Kopru, Velenju, Brezovici, Črnomlju in Krškem, prvo okužbo sploh pa v občini Zavrč. Število občin z najmanj eno okužbo se je tako povzpelo na 186.

Grgič Vitkova je poudarila, da so v zadnjem obdobju zabeležili več lokalnega prenosa in manj uvoženih primerov okužb. V zadnjem dnevu je bilo ob 42 novih primerih le šest uvoženih. 

Covid-19, UKC Maribor Covid-19 Zdravje V UKC Maribor okuženi vsaj štirje zaposleni

Po njenem je bilo med včeraj potrjenimi okužbami več kot polovica takšnih, ki so bili že prej v karanteni. "Obetamo si, da bo širjenja manj. Ko gre za uvožene primere, v zadnjih dneh ne prevladuje več Hrvaška, v zadnjem tednu pa je bilo 14 od 22 uvoženih primerov iz Hrvaške," je še dejala epidemiologinja.  

Trenutno je po državi aktivnih 423 okužb. Daleč največ jih je v Ljubljani, in sicer 83, v Celju jih je 29, v Mariboru in Novem mestu po 16, v Grosupljem 11. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 12
  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 21:47 28.avgust 2020.

    peščica skromno izobraženih levičarskih ploskoglavcec cel dan visi na portalu in čaka kakšen članek o okužbah, da lahko sprostijo svoje frustracije in zakompleksiranost. vsak dan, znova in znova, vedno enaki komentarji. bolj vas imajo za norca , večjo voljo imate. ...prikaži več ubogi revčki, matilda že prihaja.

  • softundsicher 21:34 28.avgust 2020.

    A tisti uvoženi primeri so nevarnejši ali zakaj je tako pomembno koliko je uvoženih? Seveda jih je manj, če so zaprli meje. To me spominja na nogomet - gol v gosteh šteje več kot tisto dosežen doma...

  • evelux 19:21 28.avgust 2020.

    ljudje me ne je tako strah tega virusa da sem se odločil da bom pustil službo, da se ne bom kje nalezel in bom kar doma zaprt.... upam samo da dobim kakšno socialno pomoč .....