Zdravje > Aktualno
290 ogledov

V Portorožu sneli rdečo zastavo

Fakalij ni več, voda primerna za kopanje.

Morje med Portorožem in Piranom je tudi uradno ustrezno za kopanje, so sporočili z Okolja Piran. V petek popoldne so namreč zaradi iztekanja fekalij zaprli plažo hotela Plaža hotela Vila Park. Rdečo zastavo so na plaži dvignili okoli poldneva in kopalce pozvali, naj se umaknejo iz vode.

"Na današnjem sestanku na NIJZ je bilo sklenjeno, da se lahko rdeča zastava sedaj sname in je kopalna voda ustrezna za kopanje tudi na tem delu občine Piran," sedaj sporočajo pristojni. 

Na Okolju Piran so še poudarili, da je njihova intervencijska ekipa reagirala takoj, ko je odkrila izvor povečanja onesnaženosti in okvaro na sistemu odvajanja odpadnih voda nemudoma odpravila.

Med njimi ter vsemi ustreznimi državnimi institucijami in drugimi organi kot tudi z družbo Hoteli Bernardin je neprestano potekala komunikacija, so še sporočili: "Ob tem poudarjamo, da je kakovost kopalnih voda na vseh ostalih kopališčih odlična in neoporečna. Povečano stopnjo onesnaženosti v morju smo zaznali le na enem kopališču, vsa ostala kopališča v občini Piran pa so bila vseskozi primerna za kopanje,"  je v sporočilu za javnost pojasnil direktor Alen Radojkovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice