Zdravje > Aktualno
3733 ogledov

Izjemni slovenski dosežek: S pomočjo 3D modela na podlakti izdelali nos

"Mlada, aktvna ženska, ki so ji zaradi invazivnega raka imputirali nos, kar je povzročalo velike funkcionalne in estetske probleme, si je neizmerno želela pomoči. In jo je tudi našla."

Ekipa pod vodstvom vrhunskega strokovnjaka in svetovno znanega plastičnega ter estetskega kirurga Uroša Ahčana je nedavno izvedla izjemno zahteven poseg, popolno rekonstrukcijo nosu pri mladi ženski, ki je zaradi raka ostala brez nosu.

"Strokovnjaki plastične, rekonstrukcijse, estetske in maksilofacialne kirurgije Kirurške klinike UKC Ljubljana so prvi na svetu s pomočjo 3d modela napravili nos na podlakti. Nato so ga kot ožiljen in oživčen oblikovan del telesa prenesli na obraz," so sporočili iz UKC Ljubljana, kjer v prihodnjem tednu pripravljajo podrobnejšo predstavitev te metode in večurne operacije, ki je sicer potekala v dveh fazah. 

"Popolna rekonstrukcija nosu v dveh fazah je pacientki korenito spremenila življenje."

Dosežek že odmeva v mednarodnih medicinskih krogih, kjer je slovenska rekonstrukcijska kirurgija nasploh zelo priznana, predvsem na področju rekonstrukcije dojk.

3D rekonstrukcija dojke

Pred leti je tako ekipi Dr. Ahčana prav tako prvič na svetu uspelo razviti edinstveno metodo rekonstrukcije dojke pri bolnicah z rakom. Med operacijo oziroma rekonstrukcijo bolnici vzamejo tkivo iz trebuha in ga nato v kalupu oblikujejo v dojko. 

Rekonstrukcija dojke Zdravje Pri rekonstrukciji dojk vodilni na svetu

Mikrokirurška tehnika rekonstrukcije dojk s 3D modelom, ki so jo prvi na svetu izvedli v UKC Ljubljana, je uvrščena med najboljše rekonstrukcijske tehnike dojke in objavljena v ugledni knjigi  "Flaps and Reconstructive Surgery"
 

Na torkovi predstavitvi najnoveješega medicinskega dosežka bo poleg predstojnika KO za plastično, rekonstrukcijsko in plastično kirurgijo na UKC Ljubljana Dr. Ahčana, sodeloval še kirurg za maksifacialno in oralno kirurgijo Dr. Vojko Didanovič.

Komentarjev 1
  • Avatar Irmaskanna
    Irmaskanna 01:01 06.oktober 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > Sexydrom.com