Zdravje > Aktualno
72152 ogledov

Kacin jezen: "Žal mi je, da moram to reči ..."

"Gre za nespametno, in žal mi je, da moram to reči, precej neodgovorno početje, ki virusu odpira priložnosti za širjenje," je bil jezen Jelko Kacin. Na tiskovni konferenci mu je tolmačka pokazala fotografijo druženja otrok in staršev v Ljubljani. "Za avtobus otrok in enako število odraslih ..."

"Razmere v Sloveniji se izboljšujejo počasi, tudi v bolnišnicah in stanje je še vedno zelo resno," je na popoldanski novinarski konferenci po seji vlade, ki je med drugim določila merila za odpravo omejitvenih ukrepov, dejal vladni govorec Jelko Kacin. 

V Sloveniji je vsak dan veliko smrti zaradi covida, po Kacinovih besedah, zaradi razširjenosti virusa med starejšimi in vdoru v domove upokojencev. "Z virusom živimo že 9 mesecev in v tem času se je pokazalo, da ga lahko obvladamo le z doslednim upoštevanjem zaščitnih ukrepov. Zato je ključno, da se vsi držimo ukrepov in se ne družimo," je znova poudaril Kacin, ki ga je k zaključnemu nagovoru na tiskovni konferenci spodbudila tolmačka znakovnega jezika. Pokazala mi je fotografijo enega od današnjih druženj otrok in staršev v Ljubljani. 

"Res je padel sneg, a še vedno je druženje omejeno na člane lastnega gospodinjstva. Za avtobus otrok in enako število odraslih skupaj ni prava pot! Ne moremo samo zaradi letnega časa kršiti pravil in hoditi na obiske k starim staršem in drugi razširjeni družini na ogled dreveščka in druženje. Gre za nespametno in žal mi je, da moram to rečt, precej neodgovorno početje, ki virusu odpira priložnosti za širjenje," je bil jezen vladni govorec.

Tomaž Gantar covid-19 Slovenija Gantar povedal tudi, kdaj bodo ocenjevali povprečje za sproščanje ukrepov

"Že ničkolikokrat smo v zadnjih mesecih slišali, da je veliko okuženih asimptomatskih. To pomeni, da se kljub dobremu počutju ne smemo družiti, saj je možnost, da bomo tako virus prenesli na najbolj ranljive v družbi," je zaključil vladni govorec. 

koronavirus COVID-19 SARS-CoV-2 virus avtobus načrt Slovenija Tako bo potekalo sproščanje javnega potniškega prometa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 126
  • plunexma 15:14 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • blogopox 11:48 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • Žurnalček 10:08 06.december 2020.

    Veliko njih je prišlo na portal po nalogi NORE 24 , kajti tam se norci med sabo ne morejo kregati !