Zdravje > Aktualno
1950 ogledov

Ljudje z močnim stiskom roke so ...

Z rokovanjem pokažemo svoj značaj, profesionalnost in samozavest. (Foto: Shutter Žurnal24 main
V raziskavi je sodelovalo 475.397 ljudi iz Velike Britanije.

Ljudje z močnim stiskom roke so bolj inteligentni in imajo boljši spomin, je pokazala raziskava Univerze v Manchestru.

V njej so ugotovili, da so ljudje z močnim stiskom rok imeli boljše rezultate pri testih, v katerih so merili delovanje možganske funkcije. V splošni populaciji so ugotovili, da je maksimalna moč stiska imela pozitiven in znaten vpliv na vizualni spomin, reakcijski čas, sklepanje, pomnjenje številk in prospektivnega spomina, sposobnosti, da se spominjamo opravil in dogodkov, ki se morajo šele zgoditi oziroma jih moramo narediti, je poročal The Independent.  

Ima vpliv tudi telesna vadba?

Močan stisk roke bi lahko na razgovorih šefom pomagal pri iskanju najbolj inteligentnih ljudi. V študiji je sicer prihajalo do razlik v starosti, spolu, telesni teži in izobrazbi, zato si želi ekipa raziskovalcev razširiti raziskavo. Predvsem želijo ugotoviti, ali lahko telesna vadba vpliva na boljše delovanje možganov. 

"Vidimo, da obstaja povezava med mišično močjo in zdravjem možganov. Zdaj rabimo več študij, da ugotovimo ali lahko s stvarmi, ki krepijo naše mišice, dejansko naredimo naše možgane bolj zdrave" je dejal vodja študija Joseph Firth.  

Festival za ljubitelje živali Dogodek za otroke Vizita za živali Festival za živali letos na dveh lokacijah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.