Zdravje > Aktualno
98 ogledov

Nagradna igra: Laserska odprava dioptrije

Laserska operacija oči Spletna klinika
Nagradna igra je zaključena.

V nagradni igri ste si lahko zagotovili lasersko operacijo oči za odpravo dioptrije v priznani Poliklinika Bilić Vision. “Gre za LASIK metodo, ki je najbolj priznana metod na svetu in po kateri je bilo operiranih že 40 milijnov ljudi,” pojasnjuje svetovalka v Spletni kliniki Aleksandra Selčan

“Poseg korigira dioptrijo tako, da z laserskim snopom odstranimo tanek sloj roženice, kjer smo predhodno že odstranili vrhnjo membrano . Membrana se nato vrne nazaj v naravni položaj, okrevanje pa je hitro,” opisuje in dodaja, da sam operativni poseg traja le nekaj minut in se izvaja v lokalni, kapljični anesteziji. 

Dodaja, da se poseg LASIK najpogosteje opravlja na obeh očeh hkrati, pacienti pa so normalno aktivni že naslednji dan po operaciji in so zmožni za delo tri dni po operaciji. “Dokončni, stabilni rezultat pa je dosežen v štirih do šestih tednih po operaciji,” pravi. 

Pet srečnežev gre na vrhunski pregled

Spletna klinika bo petim izžrebancem podarila zelo podroben oftalmološki pregled , ki ga v Poliklinika Bilić Vision izvajajo izključno specialisti in ne medicinski tehniki ali drugo osebje v ordinaciji. “Pregled traja od eno uro in pol do dve uri, odvisno od zahtevnosti pacineta. Natančno določa primernost kandidata za operacijo in ali bo dioptrijo možno popolnoma odpraviti oziroma ali se lahko le ta povrne,” pravijo v Spletni kliniki.


Pojasnjujejo, da specialistični oftalmološki pregled v Polikliniki Bilić Vision vključuje določanje vidne ostrine (dioptrije), zakrivljenosti roženice (keratometrije), merjenje očesnega pritiska z najpreciznejšo metodo DCT Pascal, pentacam analizo in solzni test.

Poleg tega izmerijo debelino roženice, širino zenice v različnih pogojih osvetlitve, debelino roženičnega epitela, naredijo endotelno mikroskopijo, določajo premer roženice, globino sprednje očesne sobice in opravijo slojevito slikanje sprednjega in zadnejga očesnega segmenta. Ne manjkata niti pregled na biomikroskopu in pregled očesnega ozadja. Na koncu na podlagi vseh meritev in pregledov določijo natančno diagnozo in definirajo najboljše terapijske opcije.

Informirajo tudi o možnosti povračila stroškov

“Naša Spletna klinika nudi pacientom zobozdravstvene in zdravstvene storitve pri najbolj priznanih specialistih v tujini. Gre za storitve v klinikah, ki so dobro ocenjene, imajo na voljo vrhunske in svetovno poznane specialiste in so vredne zaupanja,” pojasnjuje Aleksandra Selčan.

Pacientom zagotavljajo obisk pri zdravniku specialistu ali zobozdravniku v najkrajšem možnem času, ob urgentnih primerih zagotovijo celo takojšen pregled. “Podamo jim vse informacije o klinikah njihovem delovanju, ugodnostih, plačilnih pogojih. Ko gre za specialistične preglede, preiskave ali zdravljenje, jih informiramo tudi o možnostih povračila stroškov za opravljene storitve iz naslova Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije,” pravi. 

Od poizvedbe termina, ves čas terapjie ali zdravljenja, do zaključka terpije so pacinetom za dodatna pojasnila na voljo podnevi in ponoči vse dni v tednu, tudi med vikendi in prazniki. Vse njihove storitve so popolnoma brezplačne, stranke pri njih vedno dobijo cene zdravstvenih ali zobozdravstvenih storitev črno na belem.

Imajo več kot 70.000 zadovoljnih pacientov 

S ciljem po sodelovanju z vrhunskimi klinikami, sodelujejo s Polikliniko Bilić Vision, kjer že več kot dvajset let izvajajo diagnostiko in zdravljenje najrazličnejših očesnih bolezni s pomočjo najsodobnejših metod in z vrhunsko opremo. 

“Laserski center  v Polikliniki Bilić vision je eden najsodobnejših laserskih centrov v Evropi. Z  WaveLight Allegretto Eye-Q laserjem dr. sc. Nadezda Bilić, kot mednarodno uveljavljena oziroma licencirana refraktivna kirurginja z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami z LASIK in PRK metodama uspešno odpravlja motnje vida in odstranjuje dioptrijo,” opisuje Aleksandra Selčan.

Dodaja, da imajo v zadnjih dvajsetih letih več kot 70.000 zadovoljnih pacientov in da je po zadnjih raziskavah javnega mnenja, Bilić Vision ena najboljših ustanov za oftalmologijo na Hrvaškem. 

Nagradna igra je zaključena.

dezurni@zurnal24.si