Zdravje > Aktualno
10972 ogledov

Najbolj čudni primeri: Zdravniki so imeli kaj videti

facebook
Primeri, ko tudi zdravniki doživijo šok...

 | Avtor: youtube youtube
V želodcu 52-letnika iz Francije so našli na stotine kovinskih predmetov, vključno z noži, žeblji, izvijači in kovanci. Sicer je Francoz v zadnjih petih letih kar petkrat oobiskal nujno medicinsko pomoč, nazadnje pa so mu diagnosticirali psihozo. Pristal je v bolnišnici za duševne bolezni.

V trebuhu dva kilograma železa

Tudi osebje bolnišnice Sangei Gandhi v Indiji je doživelo šok. 35-letni Maksud Khan je imel v želodcu 263 kovancev, na ducate britvic, 15 centimetrov velik kos zarjavele železne skodelice, štiri velike igle, nekaj kosov stekla, v njegovem trebuhu pa so našteli tudi sto žebljev. V trebuhu moškega se je nabralo za dva kilograma železa.

Khanovi sorodniki so povedali, da je nesrečnik trpel zaradi hude depresije: "Kadarkoli je občutil potrebo po zaužitju kovanca, ga je pač pojedel in to tako, da ga je poplaknil z vodo," je dejal eden od družinskih članov.

Krvavi znoj

21-letna Italijanka je bila lani sprejeta v bolnišnico z nenavadnimi bolezenskimi znaki - s krvavitvami na površini kože brez vzroka oziroma ran. Največ krvavih madežev se je dekletu pojavilo na obrazu in rokah. Po preiskavi so zdravniki ugotovili, da trpi zaradi hematohidraze, redkega stanja, znanega pod imenom krvavi znoj, o katerem so poročali le 42-krat od leta 1880.

 

Iz oči ji je tekla vijolična barva

24-letna manekenka Catt Gallinger je utrpela resne zaplete, potem ko se je odločila za tatoo na očesu. Barvanje beločnic ali angleško 'scleral tattoo'' se je začelo približno deset let nazaj in je vse bolj popularno. Izvedejo ga z vbrizgavanjem barve v oko, postopek pa je izredno boleč in nevaren.

Manekenka iz Ottawe se je odločila za vijolično barvo, pa kaj ko se je naslednji dan zbudila z resnimi težavami, oziroma hudim vnetjem oči, ki so ga spremljali zamegljen vid, bolečine, hude otekline in odtekanje barve iz oči. Kljub antibiotikom, ki jih je prejemala, je morala pozneje na operacijo, kjer so ji odstranili odvečno črnilo iz oči. Kljub operaciji ima dekle še vedno težave. 

Ogromen kamen v mehurju

Možakar iz Kalifornije se je pritoževal zaradi hudih bolečin v spodnjem delu trebuha in težav pri uriniranju. Sledil je ultrazovk trebuha in zdravniki so imeli kaj videti. Med medenico in trebuhom so namreč ugledali ogromen kamen, v velikosti grenivke, ki se je nesrečnežu naredil v mehurju. 

Spirala je zašla v mehur

Ko je 26-letna ženska prišla v bolnišnico z bolečinami v mehurju, so jo zdravniki poslali na ultrazvok, ki je pokazal vzrok njenih težav. Šest let prej so mladi Kitajki vstavili spiralo, zanesljivo intrauterino kontracepcijo, ki pa tokrat ni služila svojemu namenu. Ženska je bila noseča, med cesarskim rezom zdravniki niso videli spirale, ki se je medtem prebila skozi maternico in končala v mehurju.

Podatki kažejo, da se pri manj kot enem odstotku žensk kljub uporabi spirale lahko pojavi nosečnost, v enem na tisoč primerov pa se spirala lahko premakne. 

42-letnika so ustrelili iz pištole kalibra 22mm. Krogla je prebila lesena vrata in se ustavila v njegovi očesni votlini, ob tem pa ni poškodovala nobenega dela lobanje, kar jih je zelo presenetilo. Moškega so operirali, odstranili metek, bolnik pa je povedal, da sploh ni občutil bolečine in da je še vedno odlično videl.

 | Avtor: youtube youtube

 | Avtor: BMJ BMJ
Hudo nesrečo je doživela ženska, ki so se ji lasje zataknili v vrteči stroj, ki ji je z glave potegnil skalp in to vse od nosu do zadnjega dela vratu, vključno s konico ušes. Na srečo so očividci bili dovolj prisebni in lasišče dali v vrečko za led. Kirurgi so tako nesrečni ženski uspešno prešili lasišče.

V očesu je imela 27 kontaktnih leč

67-letnica iz Anglije je prišla na predoperativni pregled pri zdravniku, ki je ugotovil, da ima v enem očesu kar 27 leč.

kontaktne leče Magazin Zdravniki v njenem očesu našli 27 kontaktnih leč

Ženska se je pritoževala zaradi nenehnih bolečin in ob tem ni pomislila, da bi lahko bil vzrok v kontaktnih lečah, ki jih nikoli ni odstranila.

Neverjetno Zdravje V pljučih 47 letnika našli igračo Rekorder? Zdravje Poglejte, kaj so zdravniki našli v njegovem telesu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.