Zdravje > Aktualno
8036 ogledov

Novi podatki: Število novih okužb še vedno visoko

Covid-19, testiranje Epa Covid-19, testiranje
Včeraj 33 novih okužb.

V sredo so v Sloveniji opravili 1299 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, od tega je bilo 33 testov pozitivnih. Za primerjavo, včeraj je Nacionalni inštitut za javno zdravje poročal o 36-novih okužbah.

V bolnišnici se zdravi 23 bolnikov s covidom-19, kar je trije več od včeraj, na srečo nihče od njih ne potrebuje intenzivnega zdravljenja. Novega smrtnega primera zaradi covid-19 včeraj ni bilo.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi 423 aktivnih okužb z novim koronavirusom.

Ena v sredo potrjena okužba je med otroki do četrtega leta starosti in med mladostniki, starimi od 15 do 24 let, devet v starostni skupini od 25 do 34. Pet okužb so potrdili med ljudmi, starimi od 35 do 44 let, osem v starostni skupini od 45 do 54 let. Šest okužb so potrdili v starostni skupini 55-64 let, dve med 75-84 let in eno med starejšimi od 85 let. 

V sredo so največ, pet okužb z novim koronavirusom potrdili  v Ljubljani, po dve v Celju, Mariboru in Dravogradu. Po eno novo okužbo beležijo občine Novo mesto, Šentjur, Velike Lašče, Koper, Nova Gorica, Piran, Slovenska Bistrica, Vodice, Ljubno, Ravne na Koroškem, Šmartno pri Litiji, Dobrna, Idrija, Slovenj Gradec, Videm, Podlehnik, Cerknica, Gorje, Litija, Majšperk in Šentilj. Novo okužbo so včeraj odkrilu še pri tujem državljanu. 

V Ljubljani je trenutno 91 aktivno okuženih, 25 jih imajo v Celju, in 12 v Mariboru...

Priprave na jesen

Predstavniki vlade so se včeraj na Brdu pri Kranju več ur posvetovali s svetovalno skupino za covid-19 pri ministrstvu za zdravje ter ostalimi pristojnimi ministri. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je po srečanju sinoči povedal, da so pripravili prihodnje prioritete, saj bo treba do druge polovice septembra pripraviti vse potrebno, da jesenski hlad in zimski mraz ne bi presenetila nikogar, da bodo pripravljeni na morebiten vnos virusa v katerega od domov starejših občanov in da bodo najbolj ogrožene skupine lahko v bolnišnicah ustrezno oskrbeli.

Umiritve še ni pričakovati

Slovenija v zadnjem času beleži izjemno visok porast odstotka okužb, ki se razvijejo pri ljudeh v karanteni. Okužba se namreč razvije pri 10 odstotkih ljudi z odrejeno karanteno, kar kaže, da gre za pomemben ukrep za obvladovanje okužb, je na včerajšnji  novinarski konferenci povedala Nuška Čakš Jager iz NIJZ, ki umiritve števila okužb zaenkrat ne pričakuje.

Cepivo proti novemu koronavirusu Covid-19 Zdravje Obstaja bojazen, da pri teh ljudeh cepivo ne bo delovalo

 

Komentarjev 5
  • Avatar praufo
    praufo 20:07 27.avgust 2020.

    zakaj zdravstvo ne poroča o številu rakavih bolnikov, ki imajo zaradi vseh teh "ovir" , ne vem zakaj še večje težave, da sploh pridejo na vrsto ... res bi prosil enega novinarja, naj naredi primerjavo letne smrti zaradi raka moški ...prikaži več ženske, moja šetevilka je 3000 in 2000 ... ne vem to je očitno minorni problem, vsak dan nakladate s to korono, medtem ko folk umira in najbolj da vsak crkne za korono, samo podpis, pa je ... banda

  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 11:22 27.avgust 2020.

    V kolikor bi meja s Hrvaško ostala zaprta, ne bi bilo tega sranja. Saj to smo vsi vedeli, toda vikendice so ribale marsikoga, zato so "veljaki" mejo odprli. Bedak=bedak in vedno bo. Hvala Vlada!!!!!