Zdravje > Aktualno
14738 ogledov

Novo o okuženih v Sloveniji: Podatki še vedno niso najboljši

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
V soboto potrdili eno okužbo z novim koronavirusom.

Objavili so podatke številu okuženih ljudi, novi koronavirus pa so včeraj odkrili pri eni osebi. Po podatkih Sledilnika Covid-19, so okužbo zabeležili v sicer znanem žarišču zadnjih primerov, na Jesenicah.

Če smo včeraj poročali, da toliko novih okužb ni bilo že več kot en mesec, je današnja novica vendarle nekoliko spodbudnejša, čeprav je seveda treba upoštevati, da se testiranj preko vikend udeleži manj ljudi -  to soboto 229, v petek 715, četrtek 828...

 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Skupno število okuženih od začetka epidemije je zdaj 1485, okužbo je do današnjega dne prebolelo 1359 ljudi, enega bolnika so včeraj odpustili iz UKC Ljubljana, kjer od 1. junija, ko so oblasti razglasile konec karantene, deluje edina Covid bolnišnica pri nas. Trenutno je na infekcijski kliniki hospitaliziranih pet bolnikov s koronavirusno boleznijo, nihče od njih ne potrebuje intenzivne nege.

Jesenice in Ljubljana

V zadnjih dneh so se okužbe pojavilo v povezavi z medicinsko sestro iz SB Jesenice, drugi vnos okužbe v našo državo je bil Ljubljani, ker epidemiologi po testiranju stikov moškega, ki je prišel iz Rusije, niso ugotovili prenosov.

Osnovna šola Slovenija NOVO: Šolarka pozitivna, njen razred mora v karanteno.

Na novi koronavirus je bila pozitivna hčerka medicinske sestre z Jesenic, zato je moral njen razred na Osnovni šoli Prežihovega Voranca v 14-dnevno karanteno. Testirali so tudi zaposlene bolnišnici, vendar novih okužb zaenkrat niso potrdili. Testiranje zaposlenih in bolnikov bodo ponovili v sredo. Do takrat ostaja bolnišnica ostaja zaprta za obiskovalce. Dovoljena je prisotnost zdravega starša ali skrbnika na pediatričnem oddelku in partnerja pri porodnicah. Spremenjeno je na delo gastroenterološkem oddelku, kjer je delala okužena sestra.

UKC Ljubljana Zdravje Smrtno nevarne okužbe: Namesto Covida-19, bolniki s KME

dezurni@zurnal24.si



 

Komentarjev 9
  • joze95 12:30 07.junij 2020.

    Podatki so odlični in še boljši bodo, ko se bo sleklo pred ministrstvom za kultura vsaj 1/3 tako imenovanih kulturnikov in psihično prizadetih. Napovedati pa je treba uro zbiranja zjutraj preden se odprejo turistične agencije, ker potem nimajo več časa, ...prikaži več saj morajo stati v vrsti da bodo lahko zapravili 700 EUR, ki so jih dobili za poležavanje doma.

  • blayo 11:28 07.junij 2020.

    Ne, ampak zato ker je priporočljivo...

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 11:26 07.junij 2020.

    ŽARIŠČE je očitno nova beseda, ki jo bodo mediji uporabljali za pumpanje panike in delanje pompoznosti...Žurnal, Siol.net, Slovenske Novice... :)