Zdravje > Aktualno
5128 ogledov

Novo: Tudi ponedeljkovi podatki so katastrofalni

Covid-19, UKC Maribor UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor
Strokovnjaki so sicer napovedali, da peti val še ni dosegel vrha.
Omikron se uspešno širi v populaciji, 90 odstotkov okužb sedaj pripada tej novi različici. Včeraj je bilo izdanih 6007 TAN kod, v primerjavi s prejšnjim ponedeljkom kar 1838 več. Natančnejši podatki o včerajšnjem številu okužb bodo znani okoli 10.00. Strokovnjaki so sicer napovedali, da peti val še ni dosegel vrha. Po neuradnih podatkih portala Siol, je bilo včeraj potrjenih kar 8588 primerov okužb z novim koronavirusom, kar je absolutni rekord. Cepljenje v Sloveniji Virus Svet Vodja proticepilcev umrl za covidom

Od srede dalje bodo veljali drugačni pogoji za odrejanje karanten.Po novem bodo posamezni oddelki odšli v karanteno šele, ko bo pozitivna tretjina učencev, pred tem pa bodo v primeru pojava okužbe v oddelku tisti, ki ne bodo v samoizolaciji sedem dni zapored izvajali samotestiranje. Dr. Mateja Logar je za Odmeve TV Slovenija dejala, da ne gre za idealno rešitev, a smo v situaciji, ko je treba iskati kompromise. Že v prihodnjih dneh pričakuje, da bo vidno, kako se bo odločitev izkazala v šolah. 

Mateja Logar Slovenija Svetovalna skupina napoveduje nove spremembe pri omejevanju covida

 

 
Komentarjev 6
  • rd2dmk2 09:22 18.januar 2022.

    eduna katastrofa je ta da 3x cepljeni občan če hoče prist v zdravstveni dom se mora predhodno testirat zPCR in čakat 24 ur. men samo to ni jasno kako je to testiranje še zastonj, da ga ni treba plačat..se pa ...prikaži veča sprašujem čemu tak strah dohtarjev sami so 3x cepljeni, osebek je 3x cepljem imajo zaščitna sredstva pa .. se skrivajo po ordinacijah.. kaj če bi te naše dohtarje poslal za 14 dni na blagajne v kakšen nakupovalni center, pa da pridobijo mal poguma, al pa da jih kap od strahu.

  • QSprm 09:20 18.januar 2022.

    Tole cepljenje, sicer bolj parodija na temo cepljenja, kaze naravnost fantasticne rezulatete. Leta 2020 smo imel sicer precej manjso stalo, ceprav nihce sploh ni bil cepljen. Samo s takimi umazanimi podrobnostmi se noben pravoveren korona terorist ne bo obremenjeval. Vera ...prikaži več v v svete dogme korona terorizma je bila in mora bit neomajna, pa ceprav je skregana z vsako zdravo pametjo. Nezmotljivi veliki um ze ve kaj dela in cepljenje je edino zvelicavno. Pa dobrodosli na ladji korona teroristov.

  • PaPajapopi 08:55 18.januar 2022.

    Katastrofa je že ko berem te katastrofalne članke o katastrofi ki je ni.