Zdravje > Aktualno
277 ogledov

Popoln vid na vse razdalje

Očala Spletna klinika
Laserska odprava dioptrije ni primerna za vse težave z vidom in za vsakogar. Za osebe starejše od 45 let in za tiste z dioptrijo višjo od -10 pride v poštev vse bolj priljubljena vstavitev znotraj očesne leče, ki bo za vedno rešila vaše težave.

V polikliniki Bilić Vision imajo z vgradnjo intraokularnih leč več kot petnajst let izkušenj, zato lahko zatrdijo, da je takšna operacija varna in uspešna. So ena od vodilnih očesnih zdravstvenih ustanov, kar lahko potrdijo številni zadovoljni pacienti.

Prav zato so se za sodelovanje z njimi odločili v Spletni kliniki, kjer vam izkušeni svetovalci odgovorijo na vsa vprašanja povezana z operacijo, vam uredijo termin za pregled in operacijo. Njihova pomoč je popolnoma brezplačna, za vsa morebitna vprašanja so vam na voljo na telefonski številki 041 440 905. 

V Polikliniki Bilić Vision se boste počutili varno, saj pod strokovnim vodstvom njene ustanoviteljice dr. sc. Nadežde Bilić in njenega strokovnega tima zdravnikov, že več kot dvajset let izvajajo zdravljenje najrazličnejših očesnih bolezni s pomočjo najsodobnejših metod in z vrhunsko opremo. Po zadnjih raziskavah javnega mnenja je Bilič Vision celo ena najboljših ustanov za oftalmologijo na Hrvaškem. 

Traja le deset do 15 minut

Ne glede na to, ali vgradijo multifokalno ali fakično lečo, boste imeli po operaciji brezhiben vid na daleč, na srednje razdalje in na blizu, operacija je hitra in popolnoma neboleča. Traja od deset do 15 minut, pacienti pa gredo po operaciji lahko domov. Pri tej operaciji običajno niso potrebni niti predoperativni testi, saj poteka pod lokalno anestezijo z uporabo kapljic anestetika. Neankrat se operira le eno oko, operacija drugega očesa se opravi po enem ali dveh tednih.

Pri vgradnji multifokalne leče v Polikliniki Bilić Vision uporabljajo najsodobnejšo metodo ultrazvočne operacije “clear lens extraction”, ki jo izvajajo le svetovne najuglednejše očesne klinike.

Primerne za številne težave

V primeru, da je vaša dioptrija višja od -10 oziroma niste primerni za lasersko odpravo dioptrije, lahko izberete fakične intraokularne leče. Gre za vgradne kontaktne leče, ki se jih vgradi v oko v predel za zenico in na lastno očesno lečo. Prednost vgradnje leče pred lasersko odpravo dioptrije po metodi Lasik je ta, da z operacijo ne tanjšamo očesne stene in s tem ne spremenimo osnovne strukture očesa.

Pri operaciji oseb s sivo mreno ali starostno slabovidnostjo se lahko odločite med tremi različnimi vgradnimi lečami. Razlika med operacijo sive mrene ali slabovidnosti je le ta, da morajo pri sivi mreni odstraniti še naravno očesno lečo.

Pri vgradnji enožariščne ali monofokalne intraokularne leče boste odlično videli na daleč, boste pa potrebovali očala za branje. Torična intraokularna leča korigira astigmatizem, ki pomeni nepravilno ukrivljenost roženice, ki nam popači sliko.

Multifokalna ali večžariščna intraokularna leča pa je želja številnih ljudi z očali. Zagotavlja namreč dober vid na daleč, blizu in tudi na srednjo razdaljo, hkrati pa korigira tudi astigmatizem.

Preberite še:

Še ugodnejša laserska odprava dioptrije

"Pred posegom sem bil živčen, seveda"

Na specialistični pregled brez čakalnih dob