Zdravje > Aktualno
1508 ogledov

S to gensko mutacijo živijo deset let dlje

Starost Profimedias
Japonski in ameriški znanstveniki zdaj raziskujejo zdravilo, ki bi pripomoglo k razvoju te mutacije ...

Znanstveniki so med amiši odkrili gensko mutacijo, zaradi katere v povprečju živijo deset let dlje kot ljudje brez te mutacije. Japonski in ameriški znanstveniki zdaj raziskujejo zdravilo, ki bi pripomoglo k razvoju te mutacije tudi pri tistih ljudje, ki so se rodili brez nje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poročilo v ta teden objavljeni znanstveni reviji Science Advances je zadnji namig v desetletni raziskavi zdravega staranja v tradicionalni krščanski skupnosti amišev, ki se odreka modernemu slogu življenja.

Ločitev. Ženin in nevesta Zdravje Po mnenju strokovnjakov: najboljša starost za poroko

Tudi  bolj zdravo

"Ne samo, da živijo dlje, tudi bolj zdravo živijo," je dejal vodilni avtor raziskave Douglas Vaughan z medicinske fakultete univerze Northwestern. "To je zaželena oblika dolgoletnega življenja," je dodal.

Znanstveniki so preučili 117 članov skupnosti Berne v zvezni državi Indiana in odkrili, da ima kar 43 amišev mutirano kopijo gena serpine 1. Ti so v povprečju živeli do 85. leta, ostali pa so umrli v povprečju stari 75 let. Amiši z gensko mutacijo so redkeje zboleli za diabetesom in so imeli učinkovitejši metabolizem.

Glavni protein, ki vpliva na staranje celic, je po ugotovitvi znanstvenikov PAI-1, nanj pa vpliva gen serpine 1.

Znanstveniki z univerze Northwestern nameravajo zdaj v sodelovanju z japonsko univerzo Tohoku razviti in preizkusiti eksperimentalno zdravilo, ki bi zaviralo delovanje PAI-1, tako kot se to dogaja pri amiših z gensko mutacijo. Zdravilo je trenutno v drugi fazi testiranja na Japonskem.

Pes Po pasmah Vizita za živali Starost, ko umirajo slovenski psi
Komentarjev 4
  • kapibara1 19:02 20.november 2017.

    Aktiven+ živ+ zdra, pa 10 let gor- mogoče JA.. bolehen in nič od nič, na breme bližnjih, pa 10 let gor- pa za koji hurac, ko pa veš, kaj bo čez 10 let..

  • ljubodoma 13:47 20.november 2017.

    ne dat kućku pa onim prastu stavnikovemu, da bo 100 let cuzu državno zizo pa še varovano stanovanje pa še in še qurba rdeća tatinska pa otroci prodajajo ukradeno hišo za pol miljona v mur glah - prokleti komunisti - hudići !

  • LukaMB 12:58 20.november 2017.

    Na koncu bodo amiši tisti, ki bodo rešili svet od umetnih kemijskih sestavin farmacevtske industrije, ki umetno ustvarja bolezni za svojo korist.