Zdravje > Aktualno
3453 ogledov

Melania Trump: Je sporočilo napisal nekdo drug?

Donald in Melania Trump
"Trdo delam za otroke in ameriški narod," je zapisala prva dama.

Prva dama ZDA Melania Trump je po dvajsetih dneh od zadnjega javnega nastopa in po operaciji na ledvici prek Twitterja sporočila, da se "počuti odlično". S tem naj bi pomirila ugibanja o svojem zdravstvenem stanju, vendar ji to ni povsem uspelo; nekateri že špekulirajo, da je ta tvit dejansko napisal nekdo drug, morda celo njen soprog Donald Trump.

"Vidim, da mediji delajo nadure zaradi špekulacij, kje sem in kaj delam. Naj vam zagotovim, da sem tu v Beli hiši s svojo družino, počutim se odlično. Trdo delam za otroke in ameriški narod," je zapisala 48-letna Melania.

Prvič po operaciji

Tokrat se je oglasila prvič po operaciji 14. maja, ko so ji glede na pojasnila njenega osebja odstranili benigni tumor na ledvici. Bolnišnico Walter Reed naj bi zapustila 19. maja. Zadnjič pa se je pred tem v javnosti pojavila 10. maja, ko je spremljala predsednika v letalsko oporišče Andrews, kjer je Trump sprejel tri ameriške zapornike iz Severne Koreje.

melania trump Magazin Melania Trump po operaciji ostaja v bolnišnici

Mediji so potem v minulih dneh začeli vse bolj glasno ugibati, kje je in kakšno je njeno dejansko stanje. Nekateri so že ugibali, da se je vrnila v New York ali pa da celo sodeluje s posebnim tožilcem Robertom Muellerjem, ki preiskuje rusko vmešavanje v ameriške predsedniške volitve.

melania trump Zdravje Kaj je z Melanio? Strokovnjaki menijo, da predolgo okreva

Melania pa je nato v sredo zvečer objavila omenjeni tvit, da bi zagotovila javnosti, da je z njo vse v redu. Vendar pa vsi niso zadovoljni in še vedno dvomijo, ali je to napisala sama ali pa eden od njenih uslužbencev ali pa celo njen soprog, ki rad uporablja to družbeno omrežje za sporočanje svojih stališč in misli, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

"Donald se je že oglašal pod psevdonimi John Barron, John Miller in David Dennison. Kot kaže lahko na ta seznam dodamo še Melanio Trump," se je odzval komik Nick Jack Pappas.

Pri Huffington Postu so šli še dlje in so posebej pozorno analizirali tvit ter ocenili, da so fraze "delati nadure, špekulacije, trdo delo in za ameriško ljudstvo" zelo pogosto uporabljene v Trumpovih tvitih, še povzema.

Bolezen, ki se pojavi ženskam srednjih let

Sicer so takoj po operaciji iz Bele hiše sporočili, da je prva dam prestala uspešen postopek "embolizacije zaradi benignega stanja na ledvici" in da ni bilo komplikacij.

Klinika Mayo postopek embolizacije opisuje kot postopek, pri katerem se v krvno žilo vstavi cevka, skozi katero vbrizgajo sredstvo za zaustavitev dotoka krvi. Lahko se uporablja tudi za zaustavitev krvavitve.

Zdravnik univerzitetne bolnišnice Georgetown Keith Kowalczk je ob tem sklepal, da je šlo za odstranitev benignega tumorja angiolimfoma, ki se pojavlja pri ženskah srednjih let in lahko povzroči krvavitve, če preveč naraste.

Odkrijejo ga mimogrede

Ta vrsta tumorja se ponavadi odkrije mimogrede, pri pregledu česa drugega, v določenih primerih pa pacientke čutijo bolečine in gredo na pregled. Po posegu so pacientke odpuščene še isti ali pa naslednji dan, vendar pa, kot kaže, v primeru prve dame ZDA niso želeli tvegati in so jo za vsak primer zadržali na opazovanju.

 

Komentarjev 1
  • leonardo 12:09 31.maj 2018.

    To ni njen stil! Ona bi napisala popolnoma drugače! Donald spet si ga v kamen!

Sorodne novice