Zdravje > Aktualno
560 ogledov

Stevardesa dobila ošpice

Epa
Po moškem iz Dubrovnika še stevardesa Croatie Airlines.

Stevardesa Croatie Airlines je okužena z ošpicami, poročajo hrvaški mediji. Večernji list navaja, da naj bi zbolela predstavnica posadke, stara približno štirideset let, ki zaradi zdravstvenih razlogov kot otrok ni bila cepljena. Mediji sicer predvidevajo, da je stevardeso, ki je že v domači oskrbi, okužil eden od tujih potnikov med letom ali pa se je okužila nekje med postankom v tujini. 

Vodja sindikata kabinske posadke Suzana Artukovič Vuksan je dejala, da je osebje izpostavljene različnim boleznim, ker delajo v majhnem zaprtem prostoru z velikim številom ljudi. "Izpostavljeni smo prehladom, gripi, zato je potrebna dobra imuniteta. Zato je pomembno, da si dovolj spočimo, zdravo jemo, če je mogoče, se ukvarjamo še s športom," je dejala.

Dojenček Slovenija Za ošpicami v Mariboru zbolel še dojenček

Na portalu Index  še dodajajo, da je  Hrvaški Inštitut za varovanje zdravja (CIPH ) 28. maja 2018 izdal kratko sporočilo za javnost  z informacijo o pojavu ošpic v Sloveniji, dan kasneje pa še informacijo o prvem obolelem iz Dubrovnika. 

ošpice Ošpice Zdravje Ošpice: Izdali denarne kazni za starše, ki niso cepili otrok
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.