Zdravje > Aktualno
29414 ogledov

Po včerajšnjem velikanskem skoku novih okužb danes takšne novice

V Sloveniji smo včeraj zabeležili dve novi okužbi s Covid-19.

Včeraj smo Sloveniji ob 902 opravljenih testih zabeležili dva nova pozitivna primera, kar je spodbuden podatek glede na dan prej,  ko smo imeli kar osem novih okuženih s Covid-19. Novi okužbi so potrdili v Ljubljani in Kopru, navaja Sledilnik Covid-19.

 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Novi koronavirus Covid-19 Zdravje Izjemno slabe novice o okužbah pri nas

Zaradi nove koronavirusne bolezni se v UKC Ljubljana, ki je od 1. junija edina Covid bolnišnica pri nas, zdravita dva pacienta več, od včeraj je tako na tamkajšnjem oddelku osem bolnikov z novo koronavirusno boleznijo, eden se zdravi v intenzivni enoti, vendar ne potrebuje respiratorja. 

Covid-19 Zdravje Minister: "Tudi meni na začetku številka ni bila jasna"

Aktivno okuženih je pri nas trenutno 34 ljudi. Skupno so bili doslej v Sloveniji potrjeni 1513 primeri, umrlo je 109 ljudi. 

Zaradi skoka okužb od polnoči ostrejši ukrepi

Ker je stroka ocenila, da je potrebno zaostriti ukrepe, od danes velja nov seznam držav s poslabšano epidemiološko sliko zaradi covida-19, na katerem so po novem med 34 državami tudi Bosna in Hercegovina, Kosovo in Srbija. Za vstop v Slovenijo iz teh držav bo poslej obvezna 14-dnevna karantena, tudi za državljane Slovenije.

Koronavirus - UKC Ljubljana | Avtor: UKC Ljubljana UKC Ljubljana
Prav tako bo za vstop v Slovenijo zahtevano potrdilo o negativnem testu na okužbo z novim koronavirusom, ki bo moralo biti izdano znotraj EU in ne bo smelo biti starejše od treh dni. Slovenskim državljanom je hkrati odsvetovano potovanje v te države.

V zadnjih 14 dnevih, od 3. do vključno 16. junija, so v Sloveniji zabeležili 26 primerov okužbe z novim koronavirusom. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v 13 primerih do okužbe najverjetneje prišlo v tujini. Z vnesenimi primeri pa je povezanih še deset okužb, medtem ko v preostalih treh primerih izvor okužbe ni znan.

Na NIJZ so z epidemiološkim poizvedovanjem ugotovili, da je v 13 primerih do okužbe najverjetneje prišlo v tujini, od tega pri šestih v BiH, treh v Srbiji, dveh v Rusiji ter po enem na Švedskem in ZDA.

Na osnovi teh podatkov je epidemiološka služba za 113 tesnih rizičnih kontaktov odredila karanteno.

Po včerajšnjih podatkih je v karanteni 86 oseb, pri čemer v to številko niso vštete karantene ob vstopu v državo.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
  • ode 18:30 20.junij 2020.

    Menda ni zbolel ali se okužil niti en okvir(rom), čeprav živijo v čredni skupnosti, veliko število tesno skupaj drug čez drugega. Menda so odporni na vse bolezni in vse zakone in predpise.

  • Avatar Meddilera
    Meddilera 00:40 20.junij 2020.

    Vroče punce vas čakajo na - H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • marsal22 15:08 19.junij 2020.

    TAKOJ ZAPRETI MEJO Z ITALIJO IN HRVAŠKO !