Zdravje > Aktualno
17354 ogledov

Takšni so najnovejši podatki o okuženih pri nas

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Danes vendarle spodbudnejše novice, včeraj 13 novih okužb, dan prej, ko je Slovenija zdrsnila na rumeni seznam, smo jih imeli 24.

Po podatkih vlade je bilo včeraj pri nas ob 1271 opravljenih testih odkritih 13 novih okužb. V bolnišnicah se 15 zdravi ljudi, od tega nihče ne potrebuje zdravljenja v intenzivni enoti. Včeraj so na zdravljene sprejeli enega novega pacienta, enega so odpustili v domačo oskrbo. Doslej so v Sloveniji skupno potrdili 1776 okužb.

Nove okužbe so včeraj potrdili v Ljubljani (2), Slovenski Bistrici (1), Šentjurju (1), Vipavi (1), v Ilirski Bistrici (1), Kočevju (1), Hrastniku (1), Piranu (1) , Pivki (1), Zagorju ob Savi (1), v Mariboru (1) in Medvodah (1).

Ob zadnjem povečanem številu okužb v Sloveniji so pozitivni mlajši, kar pa ne predstavlja manjšega tveganja, opozarjajo infektologi."Trenutno je res to, da zbolevajo mlajši, a ti večinoma še vedno živijo s starši. Vemo, da je slovenski način življenja tak, da večina tistih, ki so stari pod 30 let, še vedno živi pri svojih starših v skupnem gospodinjstvu. Starši pa so že skupina, ki ni več popolnoma zdrava, in ni več nujno, da bo tako blag potek bolezni kot pri tistemu, ki je okužbo prinesel v domače okolje," je povedala Mateja Logar z UKC Ljubljana. 

Sicer je Slovenija včeraj, ko smo imeli 24 novih okužb, po merilih domačih strokovnjakov z zelenega seznama varnih držav zdrsnila na rumenega.

Koronavirus - UKC Ljubljana Zdravje Slovenija z današnjim dnem ni več varna država

Na robu zmogljivosti

Na UKC Ljubljana, ki je trenutno edina COVID klinika pri nas opozarjajo, da že delajo na robu svojih zmogljivosti. "Trenutno stanje na infekcijski kliniki je še na meji, da uspemo krizo obvladovati s svojimi prostorskimi in kadrovskimi sposobnostmi. V naslednjih dneh, če se bo stanje poslabšalo, bomo potrebovali pomoč ostalih zaposlenih na UKC Ljubljana, če bo stanje še dodatno slabše, bomo morali ukinjati redne programe na ostalih oddelkih, česar si pa nihče od nas ne želi," je opozorila. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Elilenna
    Elilenna 01:03 10.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

  • Snežinko 11:03 09.julij 2020.

    Tole meni ni jasno... 15 jih je na intenzivni, pa komaj shajajo? Saj KC ni narejen za zgolj 15 ljudi na intenzivnem...? Nekaj ni... neka informacija tukaj manjka.

  • tlacan 10:44 09.julij 2020.

    Zdaj ohranjamo odprte meje, da rešujemo hrvaški turizem. Jeseni pa nas bodo ponovno zaprli v občine in otroci bodo morali pred ekrane saj bo pouk potekal preko spleta, ki ga moramo sami plačevati. Vsaj za šolarje naj nam država priključi ...prikaži več internet na ARNES in da vsakemu osnovnošolcu in srednješolcu ustrezen računalnik. Visokošolcem pa naj to priskrbi dotična univerza !

Sorodne novice