Zdravje > Aktualno
4175 ogledov

Tudi hujše odpovedi ledvic

Miš
Izolacija pri bolezni ni potrebna, saj se ne prenaša iz človeka na človeka.

Kot smo pisali, število primerov mišje mrzlice v Sloveniji iz tedna v teden narašča. Najhuje je na mariborskem in novomeškem območju.

podgana Pozor Zdravje Število okuženih se je povzpelo že na 61

V mariborskem območju je za to nevarno boleznijo letos zbolelo že 23 oseb, vsi bolniki so bili tudi hospitalizirani. "Številka bolnikov se spreminja, ker paciente sprejemamo in odpuščamo. Trenutno imamo dva pacienta na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja," so nam povedali v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Pojasnili so nam, da so bolniki z mišjo mrzlico pri njih različno dolgo, običajno eden do dva tedna. "V primeru izjemno težkih potekov pa veliko dlje. Zdravljenje je simptomatsko, kar pomeni, da samo lajšamo simptome, saj vzročnega zdravljenja proti virusi nimamo," pravijo. V primeru hujše odpovedi ledvic pa je potrebno po njihovih besedah zdravljenje s hemodializo.

"Otroci pri nas zbolijo zelo redko. Izolacija ni potrebna, saj se bolezen ne prenaša s človeka na človeka," so dodali. 

V Sloveniji so do tega trenutka zabeležili 61 primerov hemoragične mrzlice z renalnim sindromom, od tega pri 45 moških in 16 ženskah.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.