Zdravje
6366 ogledov

Bolezen, za katero ni cepiva. Odhajanje v strašnih mukah.

Tigrasti komar
Bolezen prenašajo komarji.

Pojavil se je novi sev komarjev, ki prenašajo smrtonosno bolezen, za katero še ni cepiva. Tisti, ki bolezen dobijo, umrejo v strašnih mukah, se glasi dramatično opozorilo ameriški javnosti, ki so ga izdali zdravstveni delavci Floride.

Ti so prvi zaznali pojav smrtonosnega virusa, ki ga prenašajo komarji, je poročal CNN. Vzhodni konjski encefalitis ali skrajšano EEE je enako smrtonosen tako za ljudi kot za konje. Ne gre za nov pojav, to bolezen zdravstvo pozna že leta. Pred dnevi so ga opazili sprva pri kokoših na Floridi; bolezen lahko na človeka prenesejo komarji. Oboleli sprva začnejo zelo otekati, nato pride do okužbe osrednjega živčevja in možganov, umrljivost v primeru okužbe človeka je izredno visoka.

Kokoši so testirali za primer prisotnosti EEE in virusa zahodnega Nila; testi so pokazali prisotnost prvega. Odbor za zdravstvo floridskega okrožja Orange je zato izdal posebno opozorilo ljudem.  

V ZDA sicer letno zaznajo okrog sedem primerov omenjene bolezni, razplet je pogosto usoden. Tretjina prizadetih umre v strašnih mukah, tisti, ki preživijo, pa se vse življenje soočajo z nevrološkimi težavami.

Glede na to, da je poletje čas potovanj, se pristojni bojijo, da bi se virus razširil tudi izven območja Floride in celotnega območja ZDA.

Komarji Pritiskajo na vlado Svet Alarmantno. Na Hrvaškem invazija, ki je ne pomnijo. Tigrasti komarji Raziskovalka Zdravje Tako se boste najbolj učinkovito odkrižali tigrastih komarjev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.