Zdravje
100918 ogledov

Čez noč ne govori in ne hodi. Razlog je zastrašujoč!

Bolnišnica pacient bolnica Profimedia
Ženska, ki je bila še pred enim mesecem živahna in energična, zdaj ne govori, sama ne more niti vstati.

65-letna ženska iz srbske Crvenke od 21. septembra živi kot rastlina. Pred tem dnem je bila aktivna in energična ženska, nato pa se je zgrudila na dvorišču svoje hiše ter nehala govoriti in hoditi, piše Telegraf.rs. 

Kot je za omenjeni portal povedala njena družina, so zdravniki potrdili, da je vzrok virus Zahodnega Nila. Sin je povedal, da se je po druženju s sosedi sredi belega dne zgrudila. Mislili so, da zaradi visokega krvnega pritiska. Takoj so poklicali nujno medicinsko pomoč. 

Odpeljali so jo v bolnišnico v Sombor in po pregledu družini predlagali, naj se vrne domov, menili so, da je stanje začasno. Vendar se stanje ni izboljšalo in že naslednji dan je bila hospitalizirana v somborski bolnišnici.

V bolnišnici so opravili vse analize in ugotovili, da gre za virus Zahodnega Nila ter da česa takšnega še niso vodeli, je za omenjeni portal pojasnil sin 65-letnice. 

Dodal je, da je mama kot rastlina. V bolnišnici je že več kot mesec dni in ni napredka. Samo spi in sploh ne vstane iz postelje, ne govori, ne hodi. Dobiva infuzijo. 

Pred dnevi so ji napravili magnetno resonance glave, na zvide še čakajo. Družino skrbi, kaj jih čaka v prihodnosti, saj zdravniki napovedujejo, da obstaja velika verjetnost, da tudi ko ozdravi ne bo mogla hoditi ali govoriti, morda se bo morala vsega učiti znova. 

Domnevajo, da jo je komar, ki je preneašal virus, pičil med oopravljanjem del na vrtu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
Sorodne novice