Zdravje
38003 ogledov

Covid vzel življenje dojenčka, umrla tudi necepljena 25-letnica

Covid-19, koronavirus Profimedia
Zdravniki so se za dojenčka borili šest tednov, mlada ženska ni imela pridruženih bolezni.

Srbski mediji danes dopoldne poročajo, da je zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom umrl dojenček na otroški kliniki Tiršova v Beogradu. 

Za TV Prva je doktorica Snežana Rsovac povedala, da so otroka sprejeli, ko je bil star le deset dni. Okužen je bil z novim koronavirusom. Zdravili so ga šest tednov, a prejšnji teden, je potrdila doktorica Rsovac, je otrok podlegel posledicam bolezni. 

V tej kliniki trenutno zdravijo še dva dojenčka z boleznijo covid-19, od tega je na intenzivni enoti dojenček, star le en mesec. Stanje drugega dojenčka se popravlja, čeprav je bil dolgo na umetnem predihavanju. V Srbiji, še poročajo tamkajšnji mediji, zadnje dni beležijo padec okužb med otroci. 

Smrt 25-letnice 

Prav tako v Srbiji odmeva vest o smrti 25-letne ženske, ki ni bila cepljena, pridruženih bolezni ni imela. Vest je potrdil srbski epidemiolog Branislav Tiodorović, ki je pri tem izrazil velike skrbi pred prihajajočim decembrom. 

"Mnogo ljudi nam umira v kovidnih bolnišnicah. Nismo stabilizirali situacije, o tem bomo lahko govorili, ko bomo imeli 500 dnevnih okužb," je izpostavil Tiodorović, ki se zavzema, da bi prepovedali novoletna slavja na prostem. 

Včeraj je bilo sicer v Srbiji novih potrjenih okužb 2.081, opravili so 9.840 testov. V bolnišnicah zdravijo 5.891 ljudi, od tega jih je na umetnem predihavanju 218. V soboto je za posledicami okužbe z novim koronavirusom v tej državi umrlo 59 ljudi.  

covid-19 bolnišnica Jesenice bolniki epidemija Covid-19 Slovenija Novi podatki: Dobre novice, epidemija rahlo upada Ljubljana Zdravje Zlagati se je morala, da je bolna

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • igorgeus 19:03 25.november 2021.

    koliko necepljenih mlajsih od 50 smo do sedaj nasteli? 5?

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 15:43 23.november 2021.

    Kaj pa statistika iz onkoloskega...tudi tam umirajočega rakavih bolniki brez covida, mladi in najmlajši in starejši...6.000 jih je na leto, ki umrejo!

  • bobubob 20:41 22.november 2021.

    To, da (zaradi ?) kovida umre necepljeni, je pa dandanes res novica. O tej nesrečnici bodo poročali še tedne, saj o onih drugih ne smejo.