Zdravje
25071 ogledov

Darilni bon vsakemu, ki vsaj enega prepriča k cepljenju

Cepljenje Epa Fotografija je simbolična.
Darilni boni so že pripravljeni.

Švicarska vlada je včeraj objavila, da bo vsak državljan, ki bo vsaj eno osebo nagovoril k cepljenju, prejel darilni bon v višini 50 šicarskih frankov, to je dobrih 46 evrov. Vsak, ki bo pristopil k cepljenju, bo lahko pred tem navedel eno osebo, ki da ga je prepričala k temu dejanju. 

Lokalne oblasti se bodo odločale, kje bodo upravičenci lahko izkoristili svoj darilni bon, zvečine bodo to restavracije in kino dvorane. 

Švica ima eno najnižjih stopenj precepljenosti v zahodni Evropi. Popolnoma cepljenih je 58 odstotkov od skupno 8,7 milijonov državljanov. 

"Vsak državljan lahko pripomore k višji precepljenosti, tako da prepriča priatelja, soseda, kolega ali družinskega člana, vsak lahko govori o prednostih cepljenja," je pri tem povedal tamkajšnji ministr za zdravje Alain Berset. "Takšno sodelovanje državljanov je potrebno nagraditi." 

Vlada je napovedala še nacionalni teden cepljenja, v katerem bo sodelovalo 170 mobilnih cepilnih centrov. V državi sicer število obolelih upada, vendar vlada pri tem opozarja, da pred sezono respiratornih obolenj in pri tem, da je v državi najbolj prisotna delta različica novega koronavirusa, ne gre tvegati še en nov val pritiska na tamkajšnje bolnišnice.

Cepljenje, covid-19 Covid-19 Zdravje Domovi za ostarele: Ali cepljenje ali odpoved

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • dd 12:17 04.oktober 2021.

    Le koliko denarja so dali zravnikom in medijem, da tako zelo propagirajo cepljenje?

  • bobubob 17:20 03.oktober 2021.

    Judežev denar.

  • rd2dmk2 09:38 03.oktober 2021.

    ja kaj je pa to kakega? saj je pri nas tud firma obljubila denar za cepljenje in to .. pazite na račun pokojninskega zavarovanja.. samo tista zavarovalna firma pa ima finto.. vaš znesek zašuštra.. sicer pa me ne bi presenetilo, ...prikaži več da se to nas že ne dogaja v neki bolj prefrigani obliki, kot na primer pridete v štacuno pa piše kupite ta izdelek, namenjamo en evro od vsakega nakupa za lačne otroke.. no tuki pa odvsakega cepljenja namenimo en euro za lačne zdravnike, vaš Pf.