Zdravje
13464 ogledov

Grozljiva napaka pri porodu

Porod Profimedias
Ginekologinja in porodničarka se zagovarja pred sodiščem.

41-letna ginekologinja in porodničarka iz Velike Britanije dr. Vaishnavy Laxman se zagovarja pred sodiščem zaradi napake, ki je zahtevala življenje novorojenčka. Opravila naj bi carski rez pri 30-letni porodnici, njen dojenček je bil obrnjen napačno.

Ne glede na to se je porodničarka odločila za porod po naravni poti; mladi mami, pri kateri je šlo za prvo nosečnost, je med porodom vztrajno prigovarjala, da pritiska, sama pa je otroku skušala pomagati tako, da ga je vlekla za noge.

Posledično se je - tako so poudarili na sodišču - otrokovo telo ločilo od njegove glave. Pacientka je potem vendarle morala še na carski rez, da so ji odstranili otrokovo glavo. To so nato - da bi se lahko dostojno poslovila od svojega umrlega sina - prišili nazaj.

nosečnica, nosečnost, pregled, zdravnik zdravniška napaka Slovenija Zaradi zdravniške napake dobrih 800 tisočakov odškodnine

"Ne oproščam vam. Nikoli," je na sodišču ponavljala ženska, ki je imela za seboj tako grozljivo izkušnjo. V naročju je držala dva plišasta medvedka in povedala, da je bila ves čas prepričana, da bo zaradi napačne lege otroka rodila s pomočjo carskega reza.

Na sodišču je poudarila, da naj ne govorijo napačno, da je bil njen sin rojen mrtev. "Ni bil rojen mrtev, obglavljen je bil."

Primer pred sodiščem še ni končan.

bolnica brežice Zaplet Zdravje Zdravnici zaradi malomarnega zdravljenja v zapor Operacija Svet Pacientko neupravičeno poslala na operacijo in kemoterapijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice