Zdravje > Intima
8885 ogledov

Zato ženskam ni do seksa

poljub
Spolna terapevtka pojasnjuje, zakaj se ženske v dolgoletnih zvezah tako pogosto pritožujejo, da jim ni do spolnosti ...

Dolgoletni partnerji imajo pri spolnem življenju pogosto težave. Te so najpogostejše ...

Ni mi do seksa

Spolna terapevtka Celeste Hirschman ve, da ni enotnega recepta za zdravo spolno življenje. Vsem parom, ki pridejo v njeno pisarno pa svetuje nov in bolj odprt način razmišljanja o spolnosti. Hirschmanova je sicer avtorica priročnika Ustvarite resnično ljubezen.

Terapevtka zelo pogosto sliši pritoževanje žensk, ki jim sploh ni do spolnosti. “Vseeno mi je, tudi če ne bom nikoli več seksala, saj nimam nobene želje,” so pogoste besede žensk.

Psihoterapevtka Linda E. Savage pojasnjuje, da je to zaradi različne percepcije, kaj spolnost pomeni. Za številne pare je namreč spolnost le spolni odnos z enim ciljem – orgazmom.

A spolnost še zdaleč ni le to. Linda pojasnjuje, da je cilj spolnosti užitek, da so del spolnosti nežni dotiki, ki niso toliko povezani s kemijo pač pa s povezanostjo s partnerjem, sproščenostjo in občutkom varnosti.

Seks Magazin S tem malim trikom boste izboljšali svoje seksualno življenje

Zaradi pomanjkanja spolnosti do varanja

“Najino življenje brez spolnosti me je pripeljalo do varanja,” je tudi pogosta trditev, ki jo slišijo terapevti. Linda pravi, da je veliko parov mnenja, da je z varanjem konec zveze. Sama ne meni tako, varanje vidi tudi kot budnico, ki omogoča paru, da se po dolgih letih spet pogovarja.

Čeprav je varanje zelo boleče, terapevtka pojasnjuje, da to osebe najpogosteje počnejo zato, da prizadenejo svojega partnerja. Pojasnjuje, da se je od afere možno veliko naučiti in znova vzpostaviti zaupanje. Je pa potrebne veliko ljubezni in empatije.

ura budilka Zdravje Tako vpliva jutranji seks na vas

Zdrži premalo časa

Ženske se na terapiji pogosto pritožujejo, da so njihovi partnerji premalo vzdržljivi v postelji. Terapevtka pojasnjuje, da je res veliko moških, ki ima težave s prezgodnjo ejakulacijo.

Spolni terapevt Ian Kerner pravi, da se tega ne da pozdraviti, se pa lahko prilagodimo situaciji. Dodaja, da včasih sploh ni važno, kako dolgo lahko moški zdrži, saj se večina žensk bolj odziva na stimulacijo klitorisa kot pa na samo penetracijo. Zato svetuje moškim, naj se raje osredotočijo na zunanjo stimulacijo.

poljub Zdravje Se med seksom lahko zagozdimo?

Seks je vse bolj monoton

Res je, v dolgoletni zvezi postane spolnost bolj monotona, vrnitev na začetno romanco, ko je bila spolnost enostavna in vedno zanimiva, pa ni več mogoč, opisuje terapevtka. Lahko pa spolnost po njenem nasvetu prestavite na stopničko višje in bo še boljša, a na drugačen način: "Uporabite domišljijo, razne priročnike, za spolnost si vzemite čas."

Komentarjev 1
  • Avatar Bailevansa
    Bailevansa 00:47 17.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top