Zdravje
5516 ogledov

Kitajci podali to priznanje

Koronavirus Epa
Na pristojne letijo številne kritike glede širjenja koronavirusa.

Visoki funkcionar v Wuhanu, ki je žarišče izbruha novega koronavirusa, je danes priznal, da so se oblasti prepočasi odzvale na virus. "Če bi bili strogi ukrepi sprejeti prej, bi bil rezultat boljši, kot je zdaj," je dejal sekretar komunistične partije v tem mestu Ma Guoqiang.

Na Kitajskem je za novim virusom, ki povzroča pljučnico, umrlo več kot 210 ljudi, skoraj 10.000 je okuženih. Virus se širi tudi po svetu, do zdaj so ga potrdili v več kot 20 državah.

Na družbenih omrežjih na Kitajskem se širi nezadovoljstvo nad odzivom oblasti na zdravstveno krizo v Wuhanu, kjer so konec lanskega decembra prvič zabeležili virus. Na oblasti v tem mestu letijo kritike, da so prikrivale informacije o izbruhu do konca leta, čeprav so za bolezen vedele že več tednov prej.

zdravstvo Zdravje Do sedaj testirali dva primera, tako je pripravljena Slovenija

Vprašanje dni ...

11-milijonski Wuhan in druga mesta v provinci Hubei so od 23. januarja prometno izolirani. Ukrepi so prizadeli okoli 56 milijonov ljudi.

Ma Guoqiang je priznal, da bi morali omejitve sprejeti najmanj deset dni prej. "Če bi takšne ukrepe sprejeli takrat, bi morda nekoliko ublažili epidemijo in ne bi nastala trenutna situacija," je dodal.

Kitajski veleposlanik pri ZN v Ženevi Chen Xu je medtem zagotovil, da si kitajske oblasti prizadevajo za zajezitev izbruha in da ni potrebe po pretiranih ukrepih, kot je zapiranje meja. "Ni potrebe po nepotrebni paniki in pretiranih ukrepih," je izjavil za medije.

Številne države so posvarile svoje državljane, naj ne potujejo na Kitajsko, letalske družbe so začasno prekinile povezave z azijsko silo, več držav pa je celo prepovedalo vstop kitajskih državljanov, predvsem tistim, ki prihajajo iz Wuhana.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • tiaclaman 05:41 01.februar 2020.

  www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

 • starlami 02:41 01.februar 2020.

  www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

 • Avatar Sallinela
  Sallinela 00:04 01.februar 2020.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com