Zdravje
1044 ogledov

Lahko preprečim "muskelfiber"?

Musklfibr mišice bolečina Pixabay
S pomočjo Instagrama smo zbrali vaša vprašanja o fitnesu. Za odgovore smo prosili Dejana Bizjaka, ustanovitelja Legionar Gyma, po izobrazbi profesorja športne vzgoje.

Lahko. Če ste že utečeni v vadbi in le to redno obiskujete, se nimate česa bati. Ko pride do spremembe treninga, se včasih pojavi bolečina v mišicah zaradi spremembe giba ali intenzivnosti. Le to lahko preprečite s samomasažo in lažjim raztezanjem po vadbi. Takoj, ko greste pod prho, priporočamo knajpanje.

Primer knajpanja: 10 sekund se po delu telesa, ki je bil obremenjen, prhate s hladno vodo, nato 30 sekund s toplo vodo. Ponovite postopek vsaj 2 do 3 krat. Končate s hladno vodo.

Poleg tega po treningu zaužijte dovolj tekočine, kvalitetno prehrano in poskrbite za dovolj počitka. Tudi če ste začetnik, lahko poskrbite za preprečitev musklfibra. V tem primeru se pri prvih vadbah "držite" malce nazaj. Za vas bo to šok in sprememba za mišice in zato lažje pride do vnetja narastišč in vezi.

 

Legionar Gym | Avtor: Legionar Gym Legionar Gym

 

Dejan Bizjak, po izobrazbi profesor športne vzgoje, je ustanovitelj vadbenega centra Legionar Gym. Je licenciran trener boksa in kickboksa, inštruktor fitnesa ter učitelj smučanja, nordijskega smučanja in plavanja. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.