Zdravje
2657 ogledov

Lekarne Ljubljana ponovno odprte, zdravila dobite pod posebnimi pogoji

Lekarna Ljubljana Saša Despot
Zdravil brez recepta ni mogoče kupiti.

Lekarne Ljubljana, ki so bile včeraj zaradi težav na računalniškem omrežju zaprte, so okoli devete ure ponovno odprle vrata. Zdravila je mogoče dobiti na papirnati recept z današnjim datumom, je pojasnila Tjaša Hace, predstavnica za stike z mediji. Pacienti naj imajo s sabo kartico zdravstvenega zavarovanja. 

Sinoči so odprli enoto pri polikliniki, kjer je prav tako mogoče zdravilo dvigniti le na fizični recept. 

Lekarna Zdravje Lekarna Ljubljana: Možen prevzem zdravil le s fizičnim receptom

Ker pa računalniški sistem še vedno ne deluje, v Ljubljanskih lekarnah ne bodo zaračunavali doplačil, kjer so potrebna. "Ta trenutek vam še ne morem povedati, kakšno rešitev bomo našli za doplačila, najverjetneje bomo stranke kontaktirali  naknadno," razlaga Hacetova.

Zdravil brez recepta v Lekarnah Ljubljana danes ni mogoče kupiti, še pravi Hacetova. 

Lekarne napadel izsiljevalski virus

Lekarna Ljubljana je bila v ponedeljek tarča napada izsiljevalskega virusa, ki je začasno onemogočil delovanje informacijskega sistema. Ponovna vzpostavitev sistema je v zaključni fazi. Pričakujejo, da bodo enote danes postopoma začele izdajo zdravil v polnem obsegu. Incident so prijavili pristojnim institucijam in organom pregona. Na ljubljanski policijski upravi so za STA potrdili, da so danes s strani zavoda prejeli prijavo vdora v njihov informacijski sistem, trenutno pa še zbirajo obvestila.

Podrobnejših informacij o dogodku zaradi poteka preiskave v Lekarni Ljubljana še ne morejo podati, so navedli.

 

 

Komentarjev 3
  • kapibara 12:23 07.avgust 2019.

    ...dobite pod posebnimi pogoji.. Dotična lekarnarica to dobro ve

  • keren 11:23 07.avgust 2019.

    Hakel, kaj pa varnost?

  • Avatar vec
    vec 10:15 07.avgust 2019.

    Tole je pa mega fail, veste kake težave je to povzročilo za starejše bolehne ljudi in to zarad preplačanih pogodb z hišnimi firmami, ki dajo zadevo kasneje narest NAJCENEJŠEMU šalabajzerju, pol pa zašteka in bog ne ve kaj je v ...prikaži več pisdi. Klasika pri nas.