Zdravje
13432 ogledov

Leta je imel težave, nato so mu v možganih odkrili krivca

Rentgenski posnetek Facebook
Napačno so ga zdravili več let.

Moški s Kitajske je več let iskal zdravniško pomoč zaradi različnih zdravstvenih tegob, katerih izvora zdravniki očitno niso mogli ugotoviti. Predvsem je pogosto izgubljal zavest.

Leta 2007 je najprej začutil rahlo ohromelost leve strani telesa, kar je sprožilo niz napačnih diagnoz. Zdravniki so ga napačno zdravili vse do lanskega leta, ko so mu v možganih odkrili kar 12 centimetrov dolgega parazita, ki najpogosteje živi v črevesju mačk in psov, za ljudi ni pogost, so poročali kitajski mediji, ki so jih povzemali tudi v mednarodnih zdravstvenih revijah.

Črvi v človeka najpogosteje pridejo z onesnaženo vodo ali mesom, ki ni dovolj termično obdelano, v človeku pa lahko preživi tudi do 20 let. Če se parazit nastani v možganih, ima lahko pacient številne nevrološke težave, slabosti, glavobole, napade, nenadne nenormalne občutljivosti kože, kar je bil primer tudi pri omenjenem Kitajcu.

Čeprav ga sprva niso nameravali operirati zaradi zahtevnosti mesta v možganih, na katerem se je naselil parazit, so mu na koncu črva vendarle odstranili. Poseg je bil tvegan, parazit se je premikal po možganih, morali so odstraniti novega, sicer bi se iz ostanka lahko razvil novi.

Kirurg, ki ga je operiral, je državljane opozoril, da so previdni pri kuhanju žag, polžev in kač ter da vodo, v kolikor niso prepričani v njeno kakovost, pred zaužitjem prekuhajo.

Čakalnica Zdravje 20 let čakala na diagnozo infuzija Šokantno Svet Pet let prejemal kemoterapijo zaradi napačne diagnoze

Operacija | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Kmodri 17:56 12.november 2019.

    Samo butalci objavijo novico, da je treba biti prividen pri kuhanju ŽAG. Res žage na elektriko znajo biti nevarne...

  • Avatar Lion007
    Lion007 11:57 12.november 2019.

    Kirurg, ki ga je operiral, je državljane opozoril, da so previdni pri kuhanju žag, polžev in kač ter da vodo, v kolikor niso prepričani v njeno kakovost, pred zaužitjem prekuhajo. Sem prepričan, da ne kuhajo žage, ampak žabe. Pravilno bi ...prikaži veči bilo: "Kirurg, ki ga je operiral, je državljane opozoril, da so previdni pri kuhanju ŽAB, polžev in kač ter da vodo...

  • tralala 11:27 12.november 2019.

    Dajte še enkrat prebrati ta članek. Niste nič v zadregi, da objavljate take polpismene zvarke? Nimate niti osnovnih kriterijev lektoriranja?

Sorodne novice