Zdravje
4512 ogledov

Minister namesto na obisku vlade dela na intenzivni negi

Janez Poklukar Vlada RS
Poklukar med covidnimi pacienti, v UKC-ju priskočil na pomoč zdravnikom.

Minister za zdravje Janez Poklukar se bo danes pridružil svojim kolegom na intenzivni enoti Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, kjer jim bo pomagal pri oskrbi covidnih bolnikov. Informacijo so nam na UKC-ju potrdili, več podrobnosti pa za zdaj ni znanih. 

Vlada se sicer danes mudi na obisku JV regije, minister Poklukar se kolegom z vlade pri tem obisku ni pridružil, zjutraj so sporočili, da ga bo na obisku nadomeščala državna sekretarka. 

Prerazporejanje, iskanje tudi na zavodu

Minister Poklukar je sicer že včeraj povedal, da se kapacitete intenzivnih postelj povečujejo z 213 na 234 postelj. Hkrati so zaradi vse večjega pritiska tudi na navadne postelje za covidne bolnike tudi te kapacitete povečali s 750 na 837 postelj. S temi posteljami naj bi zdržali do ponedeljka. 

A težava, s katero se soočajo v bolnišnicah, je tudi kadrovske narave. Na ministrstvu se trudijo aktivirati vse zdravstvene delavce v državi, "da bi zmogli zadostiti zdravljenju vseh covidnih in tudi necovidnih bolnikov ter preprečiti zlom duha našega zdravstva", je včeraj dejal minister.

Aktivirali bodo tudi civilno zaščito, dogovarjajo se z Rdečim križem, aktivirati skušajo tudi zdravstvene delavce, ki so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje. 

Pri 1200 zasedenih covidnih posteljah bi potrebovali vsaj toliko medicinskih sester, za 300 bolnikov na intenzivni terapiji pa vsaj 600, torej skupaj 1800, da bo poskrbljeno za bolnike s covidom-19, in sicer ob znižanih standardih. Trenutno je na covidnih oddelkih bolnišnic ob 920 hospitaliziranih okoli 1000 medicinskih sester.

Covid-19 koronavirus test Zdravje Tako varni so v resnici prebolevniki v primerjavi s cepljenimi Mateja Logar, infektologinja Covid-19 Slovenija Logarjeva: "Lahko se zgodi katastrofa"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • Avatar Antikrist
    Antikrist 11:01 13.november 2021.

    Hehehe, kakšen butl!

  • Željko 22:38 12.november 2021.

    Kapo dol Pokljukar resnično!!! Za vse ki pljuvate čez njega žal mi je da živite v tej državi

  • Avatar DvaPlusDvaJe4
    DvaPlusDvaJe4 18:37 12.november 2021.

    Lahko bi se razpočil od smeha. Naj pomaga še drugim, naj nosi tudi samostoječe žabe.