Zdravje
27970 ogledov

Na infekcijski kliniki je zaradi covida-19 umrla nosečnica

Covid-19 na Jesenicah Profimedia
V zagrebški infekcijski kliniki je zaradi covida-19 umrla najmlajša bolnica doslej.

"To je bila mlada ženska, ki se je okužila kot nosečnica. En mesec je bila na izventelesnem krvnem obtoku, zdaj je izgubila bitko. Mi gledamo te tragedije, to nas čustveno zelo izčrpava, večina teh smrti je nepotrebnih," je za Dnevnik Nove TV povedal infektolog Marko Kutleša.

"Vsi se počutimo grozno, to je neopisljiva tragedija. Življenje je res polno tragedij, a ko jih neposredno gledate vsak dan, je to res čustveno zahtevno," je dejal.

Med bolj ogroženo populacijo spadajo tudi nosečnice v zadnjem tromesečju, saj je pri njih tveganje za težji in rizični potek večje. "Na aparatu za mehansko ventilacijo je nosečnica v 26. tednu nosečnosti, ki je življenjsko ogrožena. Po mojih podatkih so na oddelku še tri nosečnice, ki potrebujejo visok odmerek kisika in so z eno nogo že na intenzivni enoti," je prejšnji teden povedal vodja oddelka intenzivne terapije na ljubljnanski infekcijski kliniki Matjaž Jereb.

Napačne informacije, da naj bi cepivo povzročalo neplodnost, ki so se pojavile še pred odobritvijo cepiva, so mnogo mladih žensk odvrnile od cepljenja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • onyxx 08:31 08.december 2021.

    Napišite še, koliko jih je dejansko umrlo zaradi cepljenja!

  • Donna_Montalvo 15:24 02.december 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar pantani
    pantani 11:55 02.december 2021.

    Bom preveril s prve roke. Kolegica dela na infekcijski!!!