Zdravje
5661 ogledov

Nekaj dni po začetku šole toliko učencev v karanteni

šola covid-19 koronavirus epidemija Profimedia
V karanteni je skupno 34 oddelkov, kažejo podatki Sledilnika.

Z novim koronavirusom je aktivno okuženih 63 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter 74 učencev. V karanteni je skupno 34 oddelkov in 663 učencev, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Po poročanju sledilnika so zadnji dostopni podatki o aktivnih okužbah na voljo za 3. september. Na ta dan je bilo med učenci največ aktivno okuženih v osnovnih šolah, in sicer 41. Na ta dan je bilo okuženih tudi 31 srednješolcev, en učenec v osnovni šoli s prilagojenem programu in en učenec v vrtcu.

Največ učencev je bilo 3. septembra v karanteni v osnovnih šolah, kar 320. Hkrati je bilo v osnovnih šolah v karanteni tudi 14 oddelkov, 11 oddelkov se je šolalo na daljavo. Karantena je bila odrejena tudi 200 srednješolcem, prav tako osmim oddelkom, pet oddelkov se je šolalo na daljavo, še poroča sledilnik.

Število aktivnih primerov v Sloveniji se je še povečalo. V nedeljo je bilo opravljenih 1.427 testov PCR, s katerimi je bilo potrjenih 234 novih okužb, kar pomeni, da je bil delež pozitivnih 16,4 odstotka. Slabšajo se tudi razmere v bolnišnicah. Koliko covidnih bolnikov se trenutno zdravi v bolnišnicah in kakšni so obeti glede na napovedani semafor ukrepov, lahko preberete TUKAJ. 

Na ta dan je bilo v karanteni tudi 133 učencev v vrtcih in 10 oddelkov. V osnovnih šolah s prilagojenim programom pa je bilo v karanteni 10 učencev in dva oddelka, en oddelek se je šolal na daljavo.

Med učitelji je bilo 3. septembra največ okuženih med zaposlenimi v osnovnih šolah, in sicer 21. Sledijo vrtci, kjer je bilo okuženih 20 zaposlenih, in srednje šole, kjer je okužbo prebolevalo 12 zaposlenih. Okuženi so bili tudi štirje zaposleni v zavodih ter po trije v osnovnih in glasbenih šolah.

Medtem v dijaških domovih po doslej znanih podatkih še niso potrdili koronavirusne okužbe.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 11
  • bogdan76 18:05 06.september 2021.

    opet jugo nije zadugo.

  • rd2dmk2 15:57 06.september 2021.

    bom sedaj kaj vem, nacionalist, šovinist in še kaj.. ampak.. kolk od teh otrok je prišlo zadnji dan nazaj v SLO iz "domačih" krajev od katerih smo se pred 30 let z vojno odcepili. zakaj se ne odločijo kje bodo, ...prikaži več, al "doma" al na "lepšem".

  • francek 15:42 06.september 2021.

    A so lažno pozitivni ali resnično bolni.