Zdravje
300 ogledov

NIJZ pojasnjuje, kako je s prijavami na cepljenje

Cepljenje proti covid-19 Epa
Seznam tistih, ki so izrazili interes za cepljenje na portalu eUprava, bodo uskladili s seznami osebnih zdravnikov.

Na včerajšnji tiskovni konferenci vlade je zdravstvena inšpektorica Deana Potza poudarila, da je edino relevantno merilo za prijavo na cepljenje prijava pri osebnem zdravniku, prijave, ki so jih državljani oddajali preko portala eUprava, naj ne bi zadostovale. 

Vprašanja glede tega smo naslovili na Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki odgovarja, da bodo seznama e-uprave in osebnih zdravnikov združili. "Predvideno je, da se seznam vseh državljanov, ki so izrazili interes za cepljenje na portalu eUprava, prenese in uskladi s seznami njihovih osebnih zdravnikov, ki bodo izvedli vabljenje in cepljenje proti covidu-19. Usklajevanje seznamov in obveščanje zdravnikov o vseh, ki so izrazili interes za cepljenje preko portala eUprava, je predvideno v aprilu."

NIJZ dodaja, da v tem obdobju vsem, ki se želijo cepiti predlagajo, da svoj interes vendarle sporočijo tudi osebnemu zdravniku. 

Pojasnjujejo še, da so bili skladno z nacionalno strategijo cepljenja proti covidu-19 sedaj cepljeni prebivalci Slovenije iz prednostnih starostnih in poklicnih skupin. Te osebe so na cepljenje pozvali osebni zdravniki ali pa so se cepili organizirano v okviru poklicne skupine.

Prek portala je interes do danes zjutraj izrazilo 141.960 oseb.

Vlada RS Janez Poklukar Covid-19 Slovenija To pravi minister Poklukar o stranskih učinkih cepiva

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.