Zdravje
56014 ogledov

Nov odpoklic. Če ste kupili to živilo, ga nikar ne uživajte!

Trgovina Profimedia
Povišana vsebnost akrilamida.

Distributer Steelplast je iz prodaje umaknilo zelenjavni čips dobavitelja Dennree. Izdelek umikajo iz prodaje zaradi povišane vsebnosti akrilamida.

Serijski oznaki izdelka sta 80556 in 80780, rok uporabe pa 15. 4. 2023 in 22. 4. 2023.

Kupce se prosi naj zaradi zaprtja prodajalne Vitacare v BTC-ju reklamacije podajo direktno distributerju.

Akrilamid je sicer procesno onesnaževalo, ki nastane kot posledica obdelave živil pri visoki temperaturi in lahko ogroža zdravje. Je genotoksičen, kar pomeni, da škodljivo vpliva na gensko zasnovo telesnih in zarodnih celicah, lahko povzroča dedne poškodbe genov in kromosomov, pojasnjujejo na NIJZ.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 3
  • Kmodri 00:12 22.februar 2023.

    V Slovenijo dobavljajo sam šrot. Pri tem prednjači Hofer!

  • Johny 14:06 21.februar 2023.

    Sama najbolj kvalitetna hrana se znajde v naših prodajalnah. Sicer malenkost dražja zaradi vojne, pa mogoče majčkeno bolj strupena in genotoksična,... ampak saj je za Slovence vse dobro. Bo pa tudi Uprava za varno hrano kmalu to opozorila na svoji ...prikaži več spletni strani. Do sedaj ji namreč še ni uspelo, imajo popoldanski počitek!!

  • rd2dmk2 12:44 21.februar 2023.

    zdej bi pa pisca tega članka nekaj prosil, ker moj spomin ima nekaj lukenj ampak vseeno se mi zdi da tale steeel plast je premnogokrat omenjen v tem kontekstu čudnih in neužitnih živil, pa se malo pozabavajte kolikokrat ste že ...prikaži več pisali članke s podobno vsebino. bo šlo ?