Zdravje
719 ogledov

Nova okužba v UKC Maribor

Covid-19, UKC Maribor UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor
Pri enem zdravstvenem delavcu, ki je bil v samoizolaciji, je test pokazal pozitiven rezultat na koronavirus.

Po tem, ko so potrdili okužbo z novim koronavirusom pri sedmih zdravnikih enote nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, zdaj o okužbi zaposlenega poročajo tudi iz UKC Maribor. "Do tega trenutka smo identificirali stik s 7 okuženimi zdravniki pri 30 hospitaliziranih pacientih in 31 zdravstvenih delavcih UKC Maribor. Klinični znaki so se pojavili pri 1+enem zdravstvenem delavcu UKC Maribor, ki je bil v samoizolaciji, testiranje je pokazalo pozitiven rezultat," so sporočili iz UKC Maribor.

Covid-19: UKC Maribor Maribor Slovenija Pozitivnih 7 zdravnikov, okužili so se v Črni gori

Okužbo z novim koronavirusom so v torek potrdili pri sedmih zdravnikih enote nujne medicinske pomoči, v četrtek pa je bil test pozitiven še pri enem zdravstvenem delavcu te enote. Zaposlenega so testirali že v torek, a je bil test takrat negativen. 

Kontrolna testiranja pri osebah, ki so v samoizolaciji, so predvidena 8. in 9. dan po kontaktu oz. takoj, ko se pojavijo klinični znaki. Pri 20 zaposlenih iz enote nujne medicinske pomoči so včeraj dodatno opravili testiranje. Vsi rezultati so bili negativni. 

Čakalnica v Zdravstvenem domu Slovenija V Mariboru v karanteni 21 ljudi

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.