Zdravje
14586 ogledov

Novi podatki: Število okužb še kar raste

Epidemija covid-19 ZDA Epa
Tudi to nedeljo je bilo potrjenih več novih primerov kot preteklo nedeljo.

Ob 1.657 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo potrjenih 282 okužb z novim virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 17 odstotkov. 

Opravljenih je bilo tudi 6.374 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je bilo pozitivnih. 

Sedemdnevno povprečje se je zvišalo na 844,9, 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev pa je po novem 464,4.

Milan Krek Covid-19 Slovenija Milan Krek: Mi postajamo talci necepljenih ljudi brezje PCT ni potreben Slovenija Krek: "Jeseni bo veljal čisto nov semafor ukrepov"

V primerjavi s preteklim tednom, ko je bilo v nedeljo potrjenih 235 novih okužb, je bilo včeraj odkritih za dvajset odstotkov več novih primerov.

V bolnišnicah se zdravi 292 covidnih bolnikov, od tega jih je 70 na oddelkih za intenzivno nego.

Institut Jožef Stefan v zadnji prognozi piše, da se epidemija z zagonom družbe v septembru pospešeno širi, o čemer lahko več preberete v prispevku Najnovejša prognoza: Epidemija dobila zalet, a tudi ena dobra novica.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 25
 • bobubob 10:04 14.september 2021.

  Človek bi pomislil, da na NIJZ nimajo nikogar, ki bi znal kak tuj jezik. Če pa, pa tisti ni sposoben prebrati enostavnejšega strokovnega članka. Drugače njihovih ukrepov ni možno razumeti.

 • Avatar Sreten Lukić
  lluckyss 13:53 13.september 2021.

  Kar se testiranj tiče smo zadnje dni imeli preko 20% okuženih, tokrat jih je 17%,, če sem pravilno izračunal, ker ste ta podatek "pozabili"...Torej gre za izboljšanje in ne za poslabšanje....In nehajte s temi številkami okuženih, ker so odvisne le ...prikaži več od števila testiranih...Saj nismo v vrtcu !! Relevantno je le število hospitaliziranih in umrlih ZARADI Covida in ne s Covidom....Nas imate za norce ali kaj vam je ?!

 • Avatar pantani
  pantani 12:31 13.september 2021.

  Ma honte se u tri krasne banda!!!