Zdravje
1176 ogledov

Novorojenčki naj bi se okužili že v času nosečnosti

Dojenček virus Profimedias
V Mehiki naj bi se prejšnji teden, 17. junija, rodili trojčki, okuženi z novim koronavirusom, poroča BBC.

Dva stabilna, tretji na intenzivni negi

Dva dojenčka, deklica in deček, sta v stabilnem stanju v kraju San Luis Potosí, poroča BBC. Tretji otrok, deček, pa ima težave z dihanjem in je na intenzivni negi. Znanstveniki trenutno preiskujejo, če se bolezen med nosečnostjo lahko prenaša preko materine posteljice .

Tiskovni predstavnik državnega odbora za varnost v zdravstvu je sicer dejal, da okužbe pred rojstvom še niso bile odkrite nikjer po svetu, zato bodo primer temeljito preiskali. Je pa znanih nekaj primerov novorojenčkov, ki so se s covidom-19 okužili takoj po rojstvu, vendar zdravniki v tem primeru ne verjamejo, da se je to zgodilo.

Podobno je tudi državna mehiška sekretarka za zdravje Mónica Liliana Rangel Martínez poudarila, da je tak scenarij praktično nemogoč. Rezultati materinega testa na prisotnost covida-19 še niso znani, a zaenkrat nima izrazitih znakov bolezni.

Ni dokazov, da bi virus lahko sprožil splav

Koronavirus pri novorojenčkih ni pogost, vendar so zdravniki po svetu že beležili nekaj primerov. Ni pa dokazov, da bi virus lahko sprožil splav ali vplival na razvoj novorojenčka v nosečnosti. Kljub temu se nosečnicam svetuje, naj se izogibajo tesnim socialnim stikom z drugimi ljudmi.

Mehika je do današnjega dne zabeležila že več kot 185 tisoč primerov novega koronavirusa in 22.584 smrti.

dezurni@zurnal24.si

Koronavirus v Franciji Tragično Svet Korona vzela življenje 13-dnevnega dojenčka
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice