Zdravje
20444 ogledov

Odstop skoraj vseh članov svetovalne skupine za covid

Cepljenje Epa
Razlog: Politika jih ne upošteva dovolj.

Na Poljskem je danes odstopilo 13 od 17 članov svetovalne skupine za covid-19 poljskega premierja Mateusza Morawieckega. Razočarani člani svetovalne skupine so v izjavi zapisali, da so odstopili zaradi "pomanjkanja vpliva" njihovih priporočil na ukrepanje vlade. Vlado so obtožili neukrepanja v pandemiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zdravniki so vlado obtožili, da vse bolj tolerira vedenje tistih delov družbe, ki zanikajo grožnjo, ki jo predstavlja covid-19. Očitali so ji še, da se kljub napovedanemu velikemu številu smrtnih primerov ni soočila z grožnjo različice omikron in sprejela ukrepov, s pomočjo katerih bi se zoperstavila porastu števila primerov.

Več poslancev vladajoče stranke Zakon in pravičnost (PiS) odkrito nasprotuje cepljenju proti covidu-19, vlada premierja Mateusza Morawieckega pa se zanaša na njihovo podporo v parlamentu.

Člani svetovalne skupine so v preteklosti že večkrat pozivali k strožjim omejitvam in bolj proaktivni kampanji cepljenja.

Na Poljskem so od začetka pandemije zabeležili že več kot 100.000 smrti covidnih bolnikov in več kot štiri milijone okužb z novim koronavirusom.

Covid-19 Objavljeno Zdravje To je pokazala raziskava slovenskih epidemiologov glede covida Covid-19, UKC Ljubljana Slovenija Napoved razvoja epidemije: predvidoma v torek bomo dosegli mejo

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
 • francek 06:56 15.januar 2022.

  Nič jim ne pomaga za svoja dejanja bodo vseeno odgovarjali.

 • Avatar Ajda Virant
  ajda0 05:52 15.januar 2022.

  Super! Ko bi se v Sloveniji ti zdravstveni mafijci odstopili !

 • Avatar Zala
  Zala 01:26 15.januar 2022.

  Naši člani in članice nimajo prašnikov, da bi odstopili. Rajši pobirajo drobtine, ki padejo z Ivanove mize.