Zdravje
8257 ogledov

Okuženi ošpice trosil tudi po Izoli

ošpice Profimedias
Zatem ko je moški, okužen z ošpicami, v četrek hodil po ljubljanski pediatrični kliniki, je naslednji dan obiskal tudi Zdravstveni dom Izola in dan pozneje še urgenco v Splošni bolnišnici Izola.

Kot smo poročali, je moški, okužen z ošpicami, pretekli četrtek na Pediatrično kliniko na redni pregled peljal svojega otroka. Da je zbolel za ošpicami, je občan Izole ugotovil šele dva dni kasneje.

V petek, naslednji dan, se je z otrokom zglasil v pediatrični ambulanti v Zdravstvenem domu Izola, dan pozneje, v soboto 6. januarja pa je zaradi slabega počutja poiskal pomoč v Centralni urgentni službi izolske bolnišnice, poročajo Primorske novice.

Na urgenci so potrdili znake okužbe z ošpicami in o tem obvestili tedaj dežurnega epidemiologa za primorsko regijo Marija Fafangla. Informacijo o okužbi so nato po protokolu poslali še ljubljanski pediatrični kliniki in urgenci.

Ženo in 20 stikov cepili, otroka ne morejo

V ZD Izola so po poročanju Primorskih novic ugotovili, da proti ošpicam ni bila cepljena niti žena okuženega, ki so jo zato takoj cepili. Njunega otroka pa zaradi njegovega zdravstvenega stanja ne morejo cepiti.

Pri sodelavcih, znancih in drugih osebah z območja Istre, ki so bile v stiku z obolelim, so preverili, ali so cepljeni, ostale vabijo na cepljenje. Samo danes so v ambulanti NIJZ v Kopru cepili 20 ljudi izmed teh kontaktov. Preverili so tudi zaposlene v ZD Izola in CUS. V ZD nekateri niso bili cepljeni proti ošpicam in jih cepijo.

Ošpice Zdravje Ošpice: kako se prenašajo, kdaj si kužen in zakaj so tako nevarne

 

 

Komentarjev 7
  • Lovebites 21:38 09.januar 2018.

    Siptar.

  • Avatar Zala
    Zala 20:06 09.januar 2018.

    Žurnalček 16:57 09.januar 2018 ..... ..... da dopolnim svoj odgovor. Ta okuženi osebek, ki se je sprehajal od Ljubljane do Izole je prišel iz šip**tarije. Tam je situacija z neceljenimi otroci katastrofalna.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 18:00 09.januar 2018.

    Neki ful zanimivega - tole na sliki niso ošpice. Ni še potrjeno ampak, menda so temu človeku najprej diagnosticirali vodene koze in zdaj jim ni nič jasno od kje rompompom o ošpicah.

Sorodne novice