Zdravje > Otrok
3779 ogledov

To je del leta, ko zanosi največ žensk

Spolnost Profimedias
Zanimiva raziskava...

Valentinovo pomembno vpliva na število novih nosečnosti, kažejo podatki Angleške državne zdravstvene službe (NHS). V tednu okoli dneva zaljubljencev leta 2015 se je tako število spočetij v Angliji povečalo za pet odstotkov v primerjavi s povprečjem - na 16.263 s tedenskega povprečja 15.427. 

Onesnažen zrak Nosečnice pozor Zdravje Najnovejša raziskava: Kritični prvi meseci nosečnosti

Ljubezen je v zraku...

Ljubezenski naboj pa traja tudi še nekaj dni po Valentinovem. Teden dni po 14. februarju je po podatkih NHS 16.334 žensk v Angliji zanosilo, a to obdobje v letu po številu novih zanositev še vedno zaostaja za božično-novoletnimi prazniki.

alkohol Zaskrbljujoče Zdravje Takšni se rodijo otroci mater, ki v nosečnosti pijejo alkohol

Raziskave so pokazale, da so verski prazniki, vključno z božičem in kurbanbajramom, globalno povezani z večjim številom rojstev devet mesecev kasneje. V Angliji največ žensk zanosi v tednu, ki se začne 28. decembra, ko so na primer leta 2015 zabeležili 16.782 novih nosečnosti.  

nosečnica nosečnost | Avtor: Shutterstock Shutterstock
"Ljubezen je v zraku v tem letnem času in fantastično je, da smo devet mesecev kasneje priča manjšemu "baby boomu", ki prinaša veliko veselja družinam po državi," je po poročanju The Independenta dejala Sarah-Jane Marsh, predsednica programa za transformacijo materinstva pri NHS. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.