Zdravje
11034 ogledov

Pomagajmo Galu: Zbrali že lepo vsoto, a še niso na cilju

Gal
1/4
osebni arhiv
Datum operacije je že predviden, a starši še nimajo potrebnega denarja.

Šestletni Gal ima 20. maja predviden datum operacije v ZDA, a njegovi starši še niso zbrali potrebnega denarja. 

Na računu se je po besedah njegove mame Nataše Vrbnjak Šteflič do sedaj zbralo 90.179,00 evrov, za kar se vsem, ki so pomagali iskreno zahvaljuje. A na cilju še niso - za operacijo in rehabilitacijo bi Gal potreboval skupaj 150 tisoč evrov. 

"Od Švikartove ne bomo dobili nič"

Gal Slovenija Zbirala je denar za Gala, nato pa zase s tega računa dvignila 30 tisočakov

Galova družina bi bila sicer že bližje cilju, če ne bi predsednica društva Maus, preko katerega so prvotno zbirali sredstva, Nataša Švikart z računa pobrala 30 tisoč evrov in z denarjem izginila. 

Gal | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

"Policija zadevo preiskuje, v zvezi s tem ni nič novega," pravi Vrbnjak Štefličeva, ki na denar od Švikartove ne računa več. "Od nje ne bomo nič dobili. 2. oktobra sem jo nazadnje videla, od tedaj sem ji nekajkrat pisala na mail, a ni nobenega odgovora." 

Gal Donacije Slovenija Za nujno operacijo malega Gala denarja nikakor ne morejo zbrati

Zdaj zbirajo preko Karitasa

Spomnimo, Švikartova je takrat priznala, da si je denar izposodila za reševanje svojega stanovanjskega problema in obljubila, da ga bo vrnila, a se po tem ni več oglasila. Denar za Gala sedaj zbirajo preko mariborskega Karitas. 

Račun: SI56 0400 0026 6039 028, sklic, referenca: SI00 292167,

Namen nakazila: Pomoč GALU, koda namena: CHAR, dobrodelno nakazilo

Podatki o prejemniku: NADŠKOFIJSKA KARITAS MARIBOR, Strossmayerjeva 15, 2000 MARIBOR, DŠ.: 48726273

Podatki o banki: NOVA KBM d.d. Maribor, Ulica Vita Kreigherja 4, 2000 Maribor, SWIFT koda banke: KBMASI2X

SMS – donacije:

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo GAL5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za Galovo operacijo rok.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T2, Telemach. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija – www.karitasmb.si (Pravila in pogoji).

Galova mama se je obrnila tudi na društvo Palčica Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki, a od njih še ni prejela odgovora. "Za zdaj so se odločili za otroke, ki potrebujejo manj denarja in izbrali skupino petih otrok," pravi Vrbnjak Štefličeva. "Naše prošnje še niso obravnavali in pravijo, da je za to še čas."

Gal Nejasnosti Slovenija Novo glede zdravljenja dečka Gala

Zdravniki v Sloveniji so družini svetovali, naj si poiščejo pomoč v tujini, a se je zapletlo pri plačilu s strani ZZZS. ZZZS jim je namreč odobril operacijo na Dunaju, a tam so po besedah Galove mame Nataše Vrbnjak Šteflič že bili.

Gal | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

"Tam smo bili leta 2015, imamo mnenje, da stanja rok pri njih ne moremo izboljšati," pojasnjuje Galova mama. "Po tem smo stopili v stik s starši, ki so se zdravili v ZDA in dr. Dorrom Paleyem, s katerim smo se srečali v Avstriji in je takoj povedal, kako bi sina operiral. Dogovorjen imamo že datum, in sicer 16. junija 2020, ko se konča šola." Proti ZZZS so na sodišče vložili tožbo, a na razplet še čakajo.

Gal Slovenija Mariborska karitas bo pomagala Galu

Ne more opravljati vsakodnevnih opravil

Šestletni Gal ima redko prirojeno deformacijo obeh rokic (sindrom sinostosi radioulnaris bill), zaradi česar ne more normalno premikati in obračati rok. Zaradi tega so mnoga vsakdanja opravila, ki so za nas nekaj samoumevnega, zanj velik ali celo nemogoč izziv.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • anita21 08:11 31.januar 2020.

    Vam povem iz prve roke, da ima dovolj denarja.. In sem podala prijavo na policijo

  • mph 19:58 22.januar 2020.

    Tako ali drugače, nakazal zaenkrat 20€, otrok ni nič kriv, jaz pa ne bom propadel za ta znesek. Švikartova pa zasluži, da zgniije v nekem zaporu. Ne samo zaradi Gala in drugih, zaradi grozne škode, ki jo naredi dobrodelnim akcijam, ...prikaži več ko potem vsi mečejo vse v isti koš. Ne vem, če bo ta moj v bistvu drobiž prišel do njega, nakazal pa sem in bom vsakokrat, ko gre za otroke.

  • miho 19:51 22.januar 2020.

    Kar naj Švikartova da denar. Jaz ne dam nič. Če lahko nekdo denar vzame in izgine z njim, jaz ne dam nič. Ne dajem potuhe lopovom. Če nimajo denarja, ga nimajo in pika. Sami so krivi. Naj izterjajo od Švikartove. ...prikaži več Sodišča bi morala delati.