Zdravje > Prehrana
2474 ogledov

Pol litra piva kot tretjina čokolade

Pivo Pixabay
Ste vedeli, da bi s pol litra piva zaužili toliko kalorij, kot s tretjino mlečne čokolade?

“Odvisno od vrste oziroma vsebnosti alkohola in ogljikovih hidratov, je pivo lahko nizko ali visokokalorično živilo. Sam alkohol energijski vrednosti prispeva skoraj dvakrat več kot ogljikovi hidrati,” pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za nutricionistiko oziroma Nutrisu.

Dišeče kuhano vino Magazin Katero kuhano vino ima manj kalorij, belo ali rdeče?

S pol litra spijemo ...

Preverili smo le nekaj vrst, ki se pogosto pojavljajo na slovenskih trgovskih policah. Sto mililitrov Union svetlega piva ima 40,6 kcal, Union temnega piva 50 kcal, Union brezalkoholnega piva 27 kcal, Union radler grenivka pa ima 41,6 kcal. 

To pomeni, da bi s pol litra Union svetlega piva spili 203 kcal, z Unionom temnega piva 250 kcal, s pol litra Union brezalkoholnega piva le 135 kcal, s pol litra Union radlerja grenivke pa 208 kcal. 

Laško zlatorog svetlo pivo ima v 100 mililitrih 40,6 kcal, Laško zlatorog temno 43 kcal, Laško nepasterizirano 30 kcal, Laško Malt pa denimo 36 kcal. Sto mililitrov piva Heiniken ima 42 kcal, Guinness pa 43 kcal.

To se pravi, da je v pollitrski pločevinki Laško zlatorog svetlega piva 203 kcal, Laško zlatorog temno ima v pol litra 215 kcal, Laško nepasterizirano 150 kcal, Laško Malt pa denimo 180 kcal. Pol litra piva Heiniken ima 210 kcal, Guinnessa pa 215 kcal.

Za primerjavo: tretjina navadne stogramske mlečne čokolade ima praviloma manj kot 200 kcal.

pomaranče pomarančni sok Kaki, kivi, pomaranče ... Zdravje Toliko kalorij ima zimsko sadje

anja.scuka@zurnal24.si

Sorodne novice