Zdravje > Prehrana
3504 ogledov

Že en dan prenajedanja lahko ogrozi zdravje

burger, kosilo, hrana, debelost Profimedias
Samo en dan prenajedanja z nezdravo hrano lahko pusti znatne negativne posledice na vašem zdravju, je pokazala raziskava Univerze v Loughboroughu.

V študiji je sodelovalo 15 zdravih posameznikov, ki so jim raziskovalci naročili, naj se en dan prenajedajo s hrano z visoko vsebnostjo maščobe. Naposled so v povprečju zaužili 78 odstotkov kalorij več od dnevnega priporočenega vnosa. Njihov jedilnik je med drugim vključeval klobase, slanino, ocvrta jajca za zajtrk; sendvič s sirom in klobase za kosilo, ki jim je sledil prigrizek s svinjsko pito, hamburger in čokoladna sladica.

To je pomembna sprememba

Ob koncu dneva se je njihova občutljivost na inzulin zmanjšala za 28 odstotkov, kar so raziskovalci označili kot "pomembno" spremembo. "To poudarja hitrost, s katero lahko prekomerno uživanje kalorij z visoko vsebnostjo maščob vpliva na metabolizem glukoze, in ugotavlja, da ima lahko akutno prenajedanje posledice na zdravje metabolizma pri posameznikih," po poročanju portala Indy100 izpostavljajo avtorji raziskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.