Zdravje
8236 ogledov

Odlične novice glede novih okužb pri nas: Razmere se hitro izboljšujejo

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
Sodeč po zadnjih podatkih o izdanih TAN kodah, se krivulja še naprej lepo obrača navzdol.

Po podatkih ministrstva za javno upravo je bilo v četrtek izdanih 1.888 TAN kod. V primerjavi s prejšnjim četrtkom je to 40 odstotkov manj, kar je dober znak. Potrjenih je bilo 2.364 novih primerov, kar je tretjino manj kot prejšnji četrtek. 

V tem tednu se je v prvih treh dneh število novih primerov nižalo tako na dnevni ravni kot v primerjavi s prejšnjim tednom. Tak trend pričakujemo, da se bo nadaljeval tudi danes, saj je iz podatka o izdanih TAN kodah razvidno, da lahko pričakujemo precej nižje končno število kot prejšnji četrtek, ko je bilo potrjenih 3.518 novih primerov. 

Iz spodnjega grafa je lepo razvidno, da je krivulja zavila navzdol. Pomembno je, da se tak trend nadaljuje.

Če se bodo številke še naprej lepo zniževale, lahko pričakujemo, da se bodo tudi razmere v bolnišnicah počasi začele umirjati. Ne smemo namreč pozabiti, da so razmere v bolnišnicah izredno resne. Kot je povedal vodja oddelka intenzivne terapije na infekcijski kliniki dr. Matjaž Jereb, "improviziramo, rešujemo, kar lahko". Rezerv nimajo več, saj so "daleč preko roba sprejemljivosti". 

V bolnišnicah so upali, da bodo dobili pomoč iz tujine, a do realizacije za zdaj še ni prišlo. Minister Janez Poklukar je pojasnil, da si zaradi skrajno resne epidemiološke situacije "kakršnegakoli vzpona okužb ne moremo privoščiti"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • mihatirs 09:36 26.november 2021.

    sej zdaj smo se ža navadl....februarja do maja 5. val....nova "prisila" v cepljenje še tistih,ki še niso za 2. ali 3. odmerek...potem pa pavza do septembra, kjer se začne nova runda...6. val, pri nas cepljenje s 4. odmerkom, drugje pa ...prikaži več že s 5. ali kolikim!

  • Slavko Krizman 09:22 26.november 2021.

    jebiga novo leto , božič...je treba zapravt denar in bo šel virus na dopust za par tednov...

  • bobubob 08:37 26.november 2021.

    Seveda, prihaja 'mesec nakupov'. Nato pa prihaja nov, že napovedan, 'afričan', ki bo zadeve spet normaliziral.....