Zdravje
2944 ogledov

Skrb zbujajoči prizori iz Slavonije

Droge
Najstnike na Hrvaškem obnorela droga, ki naj bi bila dvakrat močnejša od marihuane.

Drogo, ki se je na hrvaškem trgu pojavila že pred leti, ko je primanjkovalo marihuane, imenujejo "osvežilec zraka"; podobno kot marihuano jo uživalci kadijo, njene sestavine so kemične.

Kot navaja Glas Slavonije je na širšem območju prišlo do več primerov, ko so se najstniki po zaužitju te droge začeli tresti in padli v nezavest. Novinarka tega medija je bila priča enemu takšnemu dogodku; mladenič je po pokajeni cigareti bruhal, bil je brez zavesti, odpeljali so ga v bolnišnico.

Med mladimi je ta droga zelo priljubljena, saj je cenejša od marihuane in tudi skoraj dvakrat močnejša. Najstniki v Osijeku pravijo, da jo lahko kupijo na vsakem koraku, večinoma jo kupujejo v "pametnih trgovinah".

Samo od januarja do novembra so na Zavodu za hitro pomoč v Osijeku sprejeli 32 najstnikov, ki so bili pod vplivom te droge.

Policija Slovenija Prepir zaradi kraje denarja in droge se je končal s poskusom uboja zaseg droge Slovenija Višji zneski za prostitucijo in droge, višji BDP

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.