Slovenija > Črna kronika
2829 ogledov

Prepir zaradi kraje denarja in droge se je končal s poskusom uboja

Policija Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Poskus uboja na Igriški ulici. Obračun, ker naj bi 18-letnik prijatelju 21-letnika ukradel nekaj denarja in drogo.

Osumljeni 21-letnik, ki bo še danes zaradi poskusa uboja stopil pred preiskovalnega sodnika, se je v ponedeljek v center mesta pripeljal še z dvema prijateljema, kjer so se sestali s tretjim prijateljem. Slednji jih je poklical, saj je v bližini lokala na Igriški ulici opazil 18-letnika, ki naj bi mu pred dvema tednoma ukradel nekaj denarja in marihuane.

Policija v zvezi  s tem dogodkom vodi predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja ropa.

Valter Zrinski | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana
Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana Valter Zrinski je pojasnil, da je policijska preiskava pokazala, da je osumljenec pristopil do 18-letnika in ga fizično napadel, tako da je padel po tleh. Med njima se je vnel prepir, ki je prerasel v fizično obračunavanje.

Ko pa je prijatelj 21-letniku iz avtomobila prinesel srednje velik nož, je ta 18-letnika zabodel v prsni koš in ga poškodoval še po roki. Žrtev se je zatekla v bližnji lokal, osumljenec in vsi trije prijatelji pa so s kraja zbežali z osebnim avtomobilom.

Nož, ki so ga policisti kasneje našli, so skrili v gozdu na območju Mosteca. Policisti so skupino kmalu po dogodku izsledili in prijeli na območju Ljubljane. Eden izmed moških se je pri prijetju fizično uprl policistom. 

Zaradi suma kaznivega dejanja poskusa uboja so 21-letniku odvzeli prostost. Za poskus uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora, ker pa gre za poskus, je kazen lahko milejša. Policija pa s preiskavo še nadaljuje, saj želijo še razjasniti vlogo treh prijateljev 21-letnikov.

Osumljeni in tudi žrtev sta že stara znanca policije, oba sta bila že obravnavana tudi zaradi nasilnih dejanj.

Žrtev ni več v smrtni nevarnosti. 

 

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 15:49 11.april 2018.

    Kaj pa kolateralne žrtve ? Ob nepravem času na nepravem mestu ..........je to terorizem .

  • anze40 15:09 11.april 2018.

    Naj se pobijejo med sabo