Zdravje
4712 ogledov

Sprememba na ljubljanski urgenci

urgenca Saša Despot
Začela se je velika obnova urgentnega kirurškega bloka v ljubljanskem kliničnem centru.

V UKC Ljubljana so začeli z obnovo urgentnega kirurškega bloka. Gre za hodnik B ljubljanske urgence. V času trajanja obnove se prostori urgence selijo v začasne prostore. 

Vodja urgentnega kirurškega bloka Anže Kristan je že konec februarja napovedal začetek tretje faze, ki s seboj prinaša nekatere lokacijske spremembe. 

urgenca UKC Ljubljana: Zdravje "Storili bomo vse, da bo čakanje z ostalimi urgentimi bolniki, kar se da znosno"

Vpisni pult in kirurška triaža se bosta z lokacije v predelu B-hodnika premaknila na prehod med novo in staro urgenco. Diagnostika bo potekala na standardnih lokacijah. V tej fazi se ne bodo selili niti prostori za reanimacijo za težje poškodovane in operacijske dvorane v urgenci. 

urgenca | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vsi, ki bodo prišli na urgenco, bodo čakali v centralni čakalnici. Število ambulant se ne bo zmanjšalo, kot tudi ne število ekip, ki bodo skrbele za bolnike. Vse spremembe bodo ustrezno označene s pomočjo kažipotov. 

V okviru tretje faze izgradnje urgentnega kirurškega bloka bodo prenovili prostore nekdanje internistične prve pomoči, službe nujne medicinske pomoči in t. i. B-hodnika oziroma ambulant za lažje poškodovance, kirurških abdominalnih bolnikov, uroloških in kardiovaskualrnih bolnikov. Rok za dokončanje te faze del je eno leto. 

Druga podfaza bo zajela prenovo prostorov, kjer so diagnostika, mavčarna in ambulanta za težje poškodovane, na koncu pa pride na vrsto še prenova prostorov za reanimacijo in urgentne operacijske dvorane, kar je povezano z dograditvijo operacijskega bloka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice