Zdravje
12985 ogledov

Nikdar ne uporabljajte sušilnika za lase v apartmaju ali hotelu

Nobeni ostali sušilniki za lase ali izdelki za nego las Braun niso prizadeti, ta Žurnal24 main
Strokovnjaki pravijo, da na pot na dopust sušilnik za lase odnesete s seboj.

Nihče ne želi s seboj na dopust nepotrebne stvari, ki jih ne uporabljate. Sušilnik za lase le vzemite s seboj, tudi, če se odpravljate v apartma ali hotel, ki ima sušilnike kot del inventarja.

Večina hotelov in bolje opremljenih sob ter apartmajev svojim gostom pripravi brisače, male stekleničke s šamponi za lase in milom za telo, pogosto pa je v sobah tudi sušilnik za lase. Prav zato mnogi teh stvari ne nosijo s seboj na dopust.

Izogibajte se jim v velikem loku

Zaupanje v to, da je sušilnik za lase že v sobi ni najboljša misel, povezana s higieno. Mikrobiolog Chuck Gerb, strokovnjak za bakterije, ki so povzročitelji številnih okužb, je naredil obsežno raziskavo, v kateri ugotavlja, da se sušilcem za lase izogibate v velikem loku.

Analiziral je sušilnike za lase na številnih različnih lokacijah v ZDA, vključno s hotelskimi sobami in apartmaji s tremi do petimi zvezdicami. Na njegovo presenečenje je odkril, da je sušilnik za lase eden od najbolj umazanih predmetov v sobi, ki je pogosto prekrit z mikroorganizmi. "Ni mi jasno, kaj ljudje delajo s sušilniki, da so tako umazani. Očitno pa je, da se pri čiščenju sobe sušilnikov čistilka niti dotakne ne in so prekriti z mikrobi," pravi strokovnjak in dodaja, da je sušilnike z umazanimi in vlažnimi rokami prijelo na tisoče uporabnikov, nikoli pa jih ni nihče očistil. 

Kaj pa daljinci, vtikači ...?

Gerb pravi, da so bili sušilniki bolj umazani kot straniščne školjke in podobni predmeti, njegove izsledke navaja Independent. Strokovnjak dodaja, da je treba predmete kot je sušilnik za lase očistiti s čistilnimi robčki. Raziskave razkrivajo, da so zelo umazani tudi vtikači za elektriko, stikala za luči, daljinski upravljalci za televizijo in klimo ... Gerb za konec dodaja, da nivo higiene in prisotnost bakterij nima nobene povezave s ceno sobe, saj je cel kup bakterij na napravah odkril tudi v najdražjih hotelih.

Komentarjev 4
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 23:49 26.avgust 2017.

    Propaganda mizofobije... in potem zaradi takih člankov imamo po svetu starše, ki svojim otrokom ne pustijo, da se dotaknejo kljuke, skupnih igrač, tal, miz... na vse pretege jim brišejo prstke z vlažilnimi robčki, da se jim vidijo vse žile, ker ...prikaži več kože že skoraj ni več na otrokovih rokicah. P.S.: videno na lastne oči

  • Tine123 20:41 26.avgust 2017.

    No no, avtor prispevka.... Vedno pogledam pod rjuho in pod prevleko za vzglavnik. Vedno najdem totalno svinjarijo (večinoma države Slovenija, BiH in Hrvaška) , pustimo še večje umazance.. Vsi hoteli in druge nastanitve so popolna svinjarija (predvsem postelje) in nikakor ...prikaži večr se ne moreš sprostiti, če ne greš v hotel s 5 zvezdicami. Uglavnem, svinjak v večini primerov.

  • Snežinko 16:32 26.avgust 2017.

    Pa ne pozabit na posteljo, ta je tudi umazana! Resno: ne pretiravat! Niso vsi mikrobi nevarni. Prisotnost mikrobov ne pomeni avtomatsko umazano!