Zdravje
99243 ogledov

To bi lahko bil razlog, da je v teh regijah najhuje

covidslo.net
Tri slovenske regije so po kriterijih ECDC že rdeče, še tri so na meji. Razmere se hitro slabšajo.

Slovenija na zemljevudi ECDC, ki je bil objavljen včeraj, še ni postala rdeča, niti zahodna Slovenija, saj ECDC upošteva podatke za prejšnji teden. A podatki iz tega tedna podatki so drugačni.

Rdeče so tri regije: obalno-kraška, goriška in podravska. Meji 200 primerov na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh se približujejo še primorsko-notranjska, posavska in osrednjeslovenska.

Če smo v preteklosti ugotavljali, da se okužbe po regijah pojavljajo ciklično in je bila enkrat na vrhu ena, drugič druga, bi zdaj morda lahko našli razlog, zakaj je v teh regijah najhuje.

Peter Malovrh je na spletni stran covidslo.net po regijah seštel število cepljenih in ocenjeno število prebolelih. Med regijami so precejšnje razlike, daleč najmanj je za okužbo nedovzetnih prav v obalno-kraški regiji, kjer so razmere trenutno najslabše.

 | Avtor: covidslo.net covidslo.net

V nekaterih regijah je enako malo zaščitenih s cepljenjem, a se je v prejšnjih valovih okužilo več ljudi, ki so zdaj imuni na okužbo. Poleg obalno-kraške regije je najmanj zaščitenih še v goriški, podravski, posavski, primorsko-notranjski in osrednjeslovenski regiji. Najboljše izhodišče v četrtem valu imajo koroška, pomurska in gorenjska regija.

Spodnji graf kaže, kako so se razmere spremenile oziroma poslabšale v zadnjem tednu. Vidimo lahko, da so se razmere ne glede na dobro izhodišče zelo poslabšale tudi v koroški regiji, ki je imela sicer odlično izhodišče in bi še prejšnji teden spadala med zelene regije po kriteriju ECDC.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • LukaMB 16:43 28.avgust 2021.

    Prosim za še eno pandemijo, tako vsaj pridem čez mesec z dodatki zaradi covida, drugače bi obubožal.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 14:25 28.avgust 2021.

    Vsem,ki trdite,da je Covid le lažja gripa svetujem,da ne ihčete zdravniške pomoči saj za lažjo gripo ni zdravila le postelja in čaj!! Ne vem čemu necepljeni lezete v bolnišnice,če to ni nič ali pa sami sebi lažete??

  • zdravko3 09:59 28.avgust 2021.

    Pa gdo jim še verjame v ponavljajoče se laži, zavajanja, lažiranja številk, itd., itd....??? V letu in pol so še tisti največji naivneži streznili-ugotovili kako in zakaj se vse skupaj gre. Upam kot večina sodržavljanov da nam čim prej dokončno ...prikaži večno poči film. Rečemo skupni DOVOLJ JE!!!! In se naredi temu in takemu načinu življenja konec!!!!!