Zdravje
874 ogledov

V UKC LJ narašča število hospitaliziranih otrok

Otrok s covid-19 v bolnišnici Profimedia
Na pediatrični kliniki raste število otrok, ki zaradi covida in drugih respiratornih obolenj potrebujejo intenzivno nego.

Svet UKC Ljubljana se je v ponedeljek seznanil z razmerami glede covida-19. V. d. generalnega direktorja Jože Golobič je dejal, da na pediatrični kliniki raste število otrok, ki zaradi covida in drugih respiratornih obolenj potrebujejo intenzivno nego. S tem raste potreba po več kadra, zato bodo že kmalu razmišljali o omejitvi elektivnih programov.

Po Golobičevih besedah je za oskrbo teh bolnikov potrebnega več zdravstvenega kadra, ki ga zato začenja zmanjkovati pri izvajanju rednih zdravstvenih programov. "V naslednjih dneh bomo zato pred dilemo, v kolikšni meri začasno omejiti elektivne programe, da bomo lahko pokrili vsa delovišča," je napovedal Golobič, ki ga je svet na ponedeljkovi seji sicer imenoval za novega direktorja največje slovenske bolnišnice. Pred nastopom mandata sicer potrebuje še soglasje vlade.

Visoka vročina pri otroku Zdravje Število okužb dihal med mlajšo populacijo je v razmahu

Golobič v ponedeljek sicer ni imel podatkov, če bo za zdravljenje covidnih bolnikov treba odpirati dodatne oddelke. Je pa pojasnil, da je za danes sklican redni sestanek z ministrstvom za zdravje, kjer bodo bolnišnice uskladile svoje potrebe.

"Po sklepu ministrstva za zdravje UKC Ljubljana zagotavlja v tej fazi epidemije 100 akutnih (25 odstotkov vseh slovenskih posteljnih kapacitet) in 45 intenzivnih postelj (38 odstotkov vseh slovenskih posteljnih kapacitet)," so sicer v ponedeljek navedli v UKC Ljubljana. Kljub prerazporeditvam kadra na delo v covidnih oddelkih pa elektivni program deluje, a v manjšem obsegu, ko bi si želeli, so pojasnili v UKC Ljubljana.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Skipi 09:25 28.september 2021.

    Predvsem verjetno zaradi drugih respiratornih obolenj. Lahko pa poda točne številke.

Sorodne novice